Victoria speranței! UTA a trecut de „U” și arată tuturor că e în joc și nu renunță la luptă

A fost o presiune imensă pe UTA la acest meci cu Universitatea Cluj. Înfrângerea de la Ploiești o menținea pe Bătrâna Doamnă în subsolul clasamentului din play-out și mulți și-au pierdut speranța că gruparea arădeană mai are vreo șansă să se salveze de la retrogradare.
Fanii arădeni, prezenți la meci în număr de aproximativ 6.500, au arătat că pe stadion lucrurile se disting. Din punct de vedere sportiv, UTA este o echipă iubită, iar suporterii au făcut din nou o atmosferă superbă. Arădenii prezenți la meci au cântat pe tot parcursul jocului și au acoperit galeria sosită de la Cluj în număr de aproximativ 100 de persoane.
UTA a câștigat un meci în care a jucat exact ceea ce trebuia pentru a aduna cele trei puncte puse în joc. Echipa, în ansamblul ei, a câștigat disputa la nivelul atitudinii, a agresivității superioare, dar și a eficienței. Echipa antrenată de Gyuszi Balint nu a făcut un joc strălucitor. Ba chiar am văzut din nou acele pase simple greșite, la care cu siguranță și-a adus aportul și suprafața de joc, am văzut unele inexactități în linia defensivă, chiar și ale lui Benga, dar care au fost rezolvate în cele din urmă fie de intervențiile lui Kucher, excelent mai ales în repriza a doua, fie pentru că elevii lui Neluțu Sabău nu au ales soluțiile corecte în poziții foarte bune.
Dar am văzut câțiva jucători care au dus un mare plus jocului echipei din Arad și ne referim la Roger, care în acest moment este unul dintre cei mai buni fundași lateral stânga din Superliga, la Rareș Pop, un copil care s-a făcut mare în doar câteva luni, la Postolachi, un jucător care nu pierde aproape niciun duel aerian și care dovedește o eficacitate pe care toți arădenii o așteptau încă din toamnă, la Anton, foarte bun atât în jocul la construcție cât și la recuperare, dar și Batha, care s-a aflat probabil la cel mai „curat” joc al său de când a venit la Arad și a alergat cât trei jucători.
UTA a câștigat prin două goluri marcate într-un interval de patru minute, 22 respectiv 26.
Până la deschiderea scorului, Rareș Pop a dat semnalul că trebuie pusă în pericol poarta apărată de Gorcea. Centrarea juniorului arădean a fost respinsă în ultimul moment din fața lui Postolachi de Miron. Era minutul 14, dar în minutul 22, Postolachi a câștigat duelul la cap cu același Miron după o centrare marca Roger și lovitura sa de cap a fost imparabilă pentru portarul „șepcilor roșii”. O fază aproape trasă la indigo a avut loc pe aceeași bandă stângă în minutul 26, tot Roger a centrat, Postolachi a preluat pe piept la 14 metri, ieșit puțin din cadrul porții, a șutat din voleu, mingea a lovit gazonul și a ajuns pe fruntea lui Milosevic care a trimis-o în poartă pentru 2-0!
În tribune era bucurie și din când în când fanii își mai aminteau de lupta pe care o duc de aproape un an cu conducerea clubului, afișând mai multe bannere. Primul a apărut la tribuna a II-a, iar pe al scria „Meszar și politica vor îngropa UTA!”. Imediat a apărut și al doilea: „Anti suntem noi! Politic sunteți voi“.
După golul de 2-0, jocul avea să se echilibreze. Jucătorii lui Neluțu Sabău au ieșit mai mult și s-au apropiat tot mai des de careul lui Kucher. În minutul 37, Pițian avea să rateze cea mai mare ocazie a Universității din prima repriză, dar mingea lovită de el cu capul de la 8 metri a trecut la câțiva centimetri de bara porții apărate de ucraineanul Danylo Kucher.
După pauză, lucrurile dădeau semne că se pot complica. Gomes a marcat pentru „U” în minutul 49, dar în urma unei analize VAR care a durat mai bine de 5 minute s-a luat decizia finală: offside. „Șepcile roșii” aveau să pună tot mai multă presiune pe careul arădean, Chipciu și Martic urcau tot mai mult în jumătatea adversă, iar UTA nu reușea să iasă din propria treime.
Pe acest fond, în peluza unde se afla galeria arădeană, a apărut un nou banner: „Groparii UTA-ei, Hoții Aradului“. Apoi au fost ridicate în aer numele de pe lista suporterilor, nume pe care le puteți vedea în fotografia de mai jos.
În minututele 59 și 61, Kucher a avut două intervenții excelente la șuturile lui Remacle și Simion din afara careului. Apoi, Sabău a apelat la experimentații Filip și Nistor, după ce la pauză l-a introdus și pe rapidul Ianis Stoica în locul lui Tescan, dar UTA a fost foarte greu de desfăcut în această după amiază.
Arădenii au echilibrat jocul după minutul 65, atunci când Ubbink a întârziat pasa spre Milosevic din poziție foarte bună și a obținut doar un corner. Balint l-a aruncat în luptă și pe Otele pentru a ține jocul departe de propriul careu, iar până la final a închis ermetic culoarele spre poarta lui Kucher, după ce Hoxhallari i-a luat locul lui Ubbink și UTA a terminat meciul cu trei fundași centrali ca răspuns la intrarea lui Bălan.
Keșeru, intrat în ultimele minute, a fost aproape de 3-0, dar șutul său pe colțul scurt a fost parat de Gorcea.
O victorie imensă pentru UTA, o victorie care readuce speranțele că echipa se poate salva din punct de vedere sportiv iar vara va fi fierbinte doar în termometre și în disputa pe care suporterii o duc împotriva lui Alexandru Meszar și a acoliților săi pe care i-a adus în conducerea grupării arădene.
Pentru arădeni urmează o săptămână foarte dificilă, cu un joc în sferturile de finală ale Cupei României, marți de la ora 19, la Arad, contra celor de la FC U Craiova, dar și la Voluntari la finalul săptămânii viitoare.
UTA Arad – „U” Cluj 2-0 (2-0)
Postolachi 22, Milosevic 26
UTA: Kucher – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger jr. – Batha, Anton (77 Cascini) – Postolachi (85 Keșeru), Ubbink (77 Hoxhallari), R. Pop (77 Șteau) – Milosevic (69 Otele). Rezerve: Iacob – Benzar, Dobrescu, Hoxhallari, Cascini, Otele, Şteau, Keşeru, Barbosa. Antrenor: Laszlo Balint
U. Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian (71 Ispas), Chipciu – Oancea (69 Ioan Filip), Simion, Bic – Remacle (63 Nistor), Ze Gomes (69 Adrian Bălan), Tescan (46 Ianis Stoica). Rezerve: Iliev – Goranov, Ispas, Nistor, Ilie, Bălan, Filip, I. Stoica, Haită. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Mircea Grigoriu (București), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Ionuț Coza (Ilfov).
Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).
Observator FRF: Nicoale Grigorescu (Timișoara)
Observator LPF: Dan Potocianu (București).
Comentariile portalului
Daca unul ca Falcone ajunge ministru.....nu mai e nimic de spus! Romania chiar se va duce la dracu!
Destul de previzibil ... mortul e de vina.
O sa vedem daca le pasa de repearareachestiile ce tin de stat si de banii primariei. Vin vandalismele. Deja nu se mai poate. Castori, copaci. Si orasu pica. F***'va (...)