Victor Ponta, la Arad: „Oamenii trebuie să știe că Victor Ponta, Corina Crețu și Mihai Tudose sunt PRO România și să vină alături de noi”

  de Special Arad | 15 mai 2019, 10:46 AM | Politikos | Topic special

  0

  Aflat într-un turneu prin țară, liderul partidului PRO România, fostul premier Victor Ponta, a ajuns și la Arad, marți, unde a avut o întâlnire cu mai mulți membri și simpatizanți ai partidului pe care îl conduce. Acesta a le-a vorbit celor prezenți despre importanța alegerilor europarlamentare și le-a adresat câteva rugăminți celor prezenți. Totodată, fostul prim-ministru a stat de vorbă și cu presa, având câteva declarații de-a dreptul savuroase la adresa lui Liviu Dragnea, Rovana Plumb, la adresa Guvernului Dăncilă sau la adresa unora din liderii PSD Arad, pe unii promovându-i chiar acesta în fruntea organizației. Alături de Victor Ponta s-a aflat și fostul ministru al Sănătății, dar și al Tineretului și Sportului, deputatul Nicolae Bănicioiu, fostul deputat Flavius Măduța și consilierul local Marin Lupaș.

  „Mai avem zece zile și semnăm actul de naștere al PRO România, pentru că un partid există atunci când ia primul vot în alegeri. Vreau să-i mulțumesc și lui Flavius Măduța și tuturor celor care ați fost de la început alături de noi, dar și celor care au venit alături de noi pe parcurs. Aș vrea să vă rog să ne mai ajutați până pe 26 mai cu trei lucruri”, și-a început Victor Ponta discrusul în fața membrilor și simpatizanților PRO România.

  „În primul rând aș vrea să mergeți în continuare și să le spuneți oamenilor că Victor Ponta, Corina Crețu sau Mihai Tudose sunt la PRO România, pentru că încă ni se întâmplă, mai puțin în orașe mari într-adevăr, însă ni se întâmplă să vină oamenii la noi, să ne îmbrățișeze și să ne spună că numai pe noi ne votează, numai pe PSD”, a mai continuat fostul premier, stârnind un ușor amuzament al celor prezenți. Ponta a mai continuat dându-le asigurări celor prezenți că, nici el, nici ceilalți lideri ai PRO România, nu se vor mai întoarce în PSD, nici când nu va mai fi Liviu Dragnea în fruntea social-democraților. „Pur și simplu nu vrem să fim lângă acei oameni (Dragnea sau Dăncilă). Bănuiesc că nici la Arad, nici la Gorj, nici la Iași, nu e nimeni de acord să trăiască în țara lui Dragnea, așa cum spunea Rovana (n.red. Rovana Plumb), care nu știu ce fumează sau ce bea, dar ați văzut că a început să țipe că suntem în țara lui Dragnea. Eu sper că nu suntem în țara lui Dragnea și nici nu vreau să fim”, a mai spus Ponta.

  „Cea mai importanta este organizarea”

  Un alt lucru pe care fostul prim-ministru Victor Ponta l-a cerut membrilor PRO România a fost referitor la organizare: „Cei care am mai făcut politică știm, iar cei care nu au mai făcut sunt binevenți, cât este de importantă partea de organizare”.

  „Al treilea lucru este în ziua votului. Avem dreptul să avem reprezentanți în toate secțiile de vot și sper să-i avem acolo”, a mai spus Victor Ponta, moment în care a fost asigurat de către președintele PRO România Arad, Flavius Măduța, că partidul va avea în absolut toate cele 437 de secții din județ. „Acei oameni sunt foarte importanți. Ei stau în ziua votului acolo și stau până se numără voturile, până se semnează procesul verbal, până ne trimit și nouă rezultatul și așa mai departe. Ei sunt foarte importanți, fiindcă atlfel te trezești că se pot întâmpla multe lucruri acolo. Tehnica o cunoașteți și vă rog să fiți atenți! N-o să ia nimeni voturi de la PRO România la PSD, însă o să mai pună două-trei ștampile și o să-l anuleze. Deci, vă rog pe cei care mergeți în secțiile de vot și pe cei care îi coordonați, să fiți atenți, fiindcă nu vrem decât să nu ne fure arbitrul, exact ca la fotbal. Câte voturi luăm, alea să fie ale PRO România”, a mai completat fostul premier.

  Totodată, liderul PRO România a explicat că își dorește ca oamenii să iasă într-un număr cât mai mare la vot. Acesta a mai spus că, în principal, ținta partidului său sunt oamenii care au votat PSD și care nu se simt bine nici cu Dragnea, nici cu Dăncilă, dar că aceștia trebuie convinși de către reprezentanții partidului său să nu se lase nici păcăliți, nici intimidați.

  În același timp, Victor Ponta nu a ezitat să-și înțepe foștii colegi. Unul dintre aceștia este Codrin Ștefănescu, despre care fostul premier a spus ironic, referitor la maneaua apărută în spațiul public în ultima vreme, că „mie Guță mi se pare un intelectual pe lângă Codrin Ștefănescu”.

  Ponta a mai spus că, în turneul său prin țară, a întâlnit mulți oameni care i-au spus că Guvernul Ponta a luat unele dintre cele mai bune măsuri, însă că nu l-au votat niciodată, fiindcă acei oameni nu votau PSD. „Iar acum dumneavoastră trebuie să le spuneți că nu mai suntem PSD și nici n-o să mai fim PSD”, a mai completat liderul PRO România.

  Printre altele, Victor Ponta a vorbit și despre alegerile prezidențiale de la finele acestui an, spunând că „vreau ca PRO România să nu lase să ajungem ca pe buletinele de vot să fie Klaus Iohannis și Liviu Dragnea”, spunând, totodată, că nu-i plac nici unul dintre cei doi.

  Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a vorbit la rândul său despre această campanie electorală și despre aceste alegeri. „Am doar o singură rugăminte. Să fiți foarte vigilenți și să continuați această muncă de informare, practic, fiindcă aceasta este principala noastră problemă. Trebuie să le spunem oamenilor că Victor Ponta nu mai este la PSD, ci este la PRO România. Că noi toți nu mai suntem la PSD și că oamenii buni de la PSD sunt acum la PRO România. Încercăm să impunem un partid serios, care să fie o alternativă și pe partea stângă și pe centru, pentru tot ceea ce înseamnă seriozitate în politica românească”, a spus Nicolae Bănicioiu.

  Președintele organizației județene a PRO România, Flavius Măduța, a încercat la rândul său să-și motiveze colegii și să-i îmbărbăteze pentru zilele de campanie electorală rămase și mai ales pentru ziua alegerilor. „În primul rând, vreau să vă mulțumesc tuturor celor care astăzi ați ales să fiți prezenți aici. Îmi doresc foarte mult ca, în data de 26 mai, să lăsați puțin deoparte problemele cotidiene și să încercați să îi determinați pe prietenii dumneavoastră, pe rudele dumneavoastră, să meargă la vot și, desigur, să voteze PRO România”, le-a spus Măduța celor prezenți.

  „Kovesi și Dragnea m-au dat jos”

  În finalul discuțiilor, Victor Ponta a răspuns și întrebărilor adresate de cei câțiva jurnaliști prezenți. Una dintre aceste întrebări a făcut referire la declarațiile lui Liviu Dragnea, care recent a spus că „toate guvernele, din 2004 și până în 2017 au fost puse de SRI”. Fostul premier a răspuns oarecum ironic: „Luase droguri sau era beat când a făcut declarația asta? Eu îmi amintesc că la votul din decembrie 2012, de învestire a Guvernului Victor Ponta, Dragnea era lângă mine, era vicepremier. Știu sigur că guvernul pe care l-am condus a fost învestit de către Parlament și a fost votat de oameni, USL luând 60% atunci. Și mai știu că am fost dat jos de doamna Kovesi, care mi-a făcut un dosar pe care între timp l-am rezolvat, și de Dragnea, care m-a vândut lui Iohannis”.

  Printre întrebări s-a numărat și una referitoare la deja celebrul videoclip interpretat de manelistul Nicolae Guță, în vafoarea PSD. „În primul rând, Guță e băiat deștept, că ia banii de la hoți. I-a luat și de la Băsescu, i-a luat și de la Dragnea. În al doilea rând, eu nu știu pe nimeni care să voteze cu Dragnea pentru că l-au văzut în clipul cu Guță. În schimb știu mulți pesediști care nu-l mai votează pe Dragnea, pentru că nu sunt maneliști, ca și el. Cred că nivelul la care s-a coborât este destul de jos. Eu am intrat într-un PSD unde era Adrian Năstase lider. Îl vedeți pe acesta făcându-și clipuri cu Guță? După aceea, lider a fost Mircea Geoană, ambasadorul nostru în Statele Unite, diplomat. M-am certat eu cu el, dar în niciun caz nu pot să spun că nu a încercat să ridice PSD. La fel și eu. Dacă Dragnea vrea să-l voteze Codrin (n.red. Ștefănescu) și cu Mitralieră, e bun. Mă bucur foarte tare că nu mai sunt alături de ei și că nu m-a criticat nimeni de ce nu mai sunt la PSD, ci mai degrabă de ce nu am plecat mai repede. Și au dreptate”, a explicat Victor Ponta.

  Fostul premier a fost întrebat și despre Referendumul care va avea loc pe aceeași dată cu alegerile europarlamentare. „Eu mă duc la Referendum și votez pentru. Nu am nimic împotriva ideii de referendum și de principiu, ideea că sunt consultat, e un lucru normal. Sunt dezamăgit de faptul că domnul Iohannis a ratat ocazia de a pune o întrebare mai simplă, mai clară pentru orice om care n-are științe juridice sau care nu e politician. Întrebările domnului Iohannis sunt pentru oameni care fac facultatea de Drept, care știu ce sunt ordonanțele, proiectele de legi, ordonanțe simple. E prea complicat. Dacă punea o întrebare simplă, pe care o înțelege orice om, ce-o fi el, eu cred că ar fi mers mult mai mulți oameni la vot și avea și un rezultat imediat. Există deja Legea 90/2001, care spune că dacă ești comdamnat nu ai voie să fii membru al guvernului. Extindeam acea lege și la Parlament și la președinte și peste tot. Înțelegea toată lumea și era simplu. Așa, sunt niște întrebări alambicate. Eu le înțeleg, dar 90% din români nu le înțeleg”, a explicat Ponta.

  Întrebat fiind despre cum vede președinția Consiliului Uniunii Europene exercitată de România în acest an, fostul prim-ministru a catalogat-o drept un eșec. „Odată la 14 ani aveam și noi șansa să facem ceva și n-am făcut. În timp ce la Sibiu era summitul european, de altfel civilizat, Dragnea și cu Rovana Plumb zbierau la Iași, pe scenă, împotriva europenilor. Chiar și faptul că Iohannis n-a chemat-o pe Dăncilă la Sibiu, iar eu nu mor de dragul ei, n-a dat prea bine. În plus, am ratat ambele obiective, acela de a aproba bugetul Uniunii Europene cu alocări suplimentare pentru România și să facem ceva pentru Moldova și apropierea ei de Uniunea Europeană. N-am făcut nimic. Ne-am bătut joc. Am pierdut o ocazie care mai vine peste 14 ani”, a declarat Victor Ponta.

  Ponta: „La Arad, la PSD, când eram președinte, am promovat niște slugi”

  Nici liderii PSD Arad n-au fost menajați de Ponta, unii dintre aceștia fiind catalogați drept slugi. Fostul premier a fost întrebat dacă a schimbat strategia în ceea ce privește organizația de la Arad, având în vedere că n-a prea avut noroc cu cei pe care i-a promovat în fruntea PSD Arad. „Am promovat și o mulțime de oameni de care îmi pare rău. Hoți, mincinoși, slugi. Că tot sunt la Arad… am promovat niște slugi. Am promovat și foarte mulți oameni de calitate, oameni de valoare și oameni care nu m-au dezamăgit”, a încheiat fostul premier Victor Ponta.

   

  (Acesta este un articol advertorial, face parte din materialele de publicitate electorală pe care, contractual, Special Arad și-a asumat să le publice)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.