sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Victor Ponta își anunță demisia dacă va fi urmărit penal în dosarul votului din diaspora

  de Special Arad | 7 decembrie 2014, 12:11 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Prim-ministrul a spus că-şi va da demisia din fruntea Guvernului dacă procurorii DNA vor cere urmărirea sa penală, în dosarul votului din diaspora, care a ajuns joi de la Parchet la procurorii anticorupţie. „Cu siguranţă dacă DNA va cere începerea urmării penale faţă de mine voi demisiona. Doar n-o să spunem acum că stă prim-ministrul cercetat penal”, a anunţat Victor Ponta, invitat la Antena 3.

  În opinia sa însă, nu există răspundere penală pentru acest dosar, ci doar una politică. „Dacă mă va întreba cineva de la Parchet, voi spune acelaşi lucru: da, greşeli s-au făcut, dar intenţie din partea cuiva nu a existat de niciun fel. Răspunderea politică există, de aceea a demisionat ministrul de externe, dar răspundere penală nu există pentru că legea penală se aplică pentru faptele penale. Greşelile politice se plătesc politic”, a adăugat el.

  Premierul Ponta a precizat că s-a gândit, imediat după alegerile prezidenţiale, să demisioneze de la şefia Guvernului, dar că a înţeles că a primit, totuşi, peste cinci milioane de voturi. El a adăugat că la votul pentru Cabinetul restructurat va verifica dacă mai există sprijinul Parlamentului. „Nu s-a digerat tot rezultatul, după trei săptămâni, dar am resursele interne necesare de a continua (…) Din acest punct de vedere, o iau de la capăt, mai înţelept şi cu conştiinţa lucrurilor pe care le-am greşit”, a spus Ponta.

  El a reluat ideea că este dispus să colaboreze, din postul de prim-ministru, cu viitorul preşedinte Klaus Iohannis.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.