duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Victor Ponta – autosuspendat din toate funcțiile politice din PSD

  de Special Arad | 13 iulie 2015, 8:56 AM | Undeva

  0

  Victor Ponta s-a autosuspendat de la șefia PSD, potrivit unei scrisori pe care premierul a postat-o pe pagina sa de facebook, în care precizează că decizia sa este motivată de ancheta DNA în care este urmărit penal. Acesta a scris că există o situație noua, specială, față de care trebuie să reacționeze, ”presedintele PSD este anchetat de DNA”, iar pentru a nu lasa ca aceasta situație să afecteze PSD, ”vă aduc la cunoștintă decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse”, se arată în document. Deşi spune că face acest pas pentru a nu afecta imaginea partidului, menţionează că nu se retrage şi de la conducerea Guvernului. 

  Premierul face pasul înapoi, în contextul în care, încă de săptămânile trecute a anunţat că va merge din nou la DNA, la revenirea în ţară. Gabriela Firea a declarat, la Realitatea TV, că liderii din conducerea PSD au fost informați pe mail, chiar de Victor Ponta, de decizia de a se autosuspenda din funcțiile de conducere, cu doar 15 minute înainte ca scrisoarea să apară pe rețeaua de socializare.

  Iată scrisoarea în care precizează că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție. Ponta le amintește colegilor că este membru în partid din 2002 și le mulțumește social-democraților pentru alegerea sa în fruntea partidului în 2010.

  „Stimati colegi, prieteni si camarazi politici,

  Sunt din 2002 membru PSD si sunt convins ca întreaga mea viata politica se va desfășura doar alături de acest partid și de valorile pe care le reprezintă. Vreau să vă mulțumesc încă o dată dvs. și tuturor membrilor PSD pentru onoarea supremă pe care mi-ați făcut-o în 20 februarie 2010 atunci când m-ați ales ca lider al vostru.

  Deși erau momente cumplit de grele pentru partid și pentru țară, am reușit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din așteptările românilor care ne-au votat. Ați fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastră ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.