sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Viceprimarul Ilie Cheșa: „Am început dezinsecția în municipiul Arad!“

  de - | 19 aprilie 2022, 9:44 AM | Comunicate contra cost

  2

  Prima acțiune de dezinsecție din municipiu a demarat în această dimineață, cu operatorul contractat de Primăria Arad. Tratamentul de dezinsecţie terestru se va aplica pe timp de zi, între orele 7:30 – 16:30. În aceste zile se va aplica și tratamentul insecticid împotriva căpușelor.

  „În acest an, am început din timp dezinsecția în municipiul Arad, astfel încât cetățenii să nu mai aibă probleme cu țânțarii sau tigrii platanului, pe perioada verii. Știm cu toții ce probleme au fost anul trecut, când birocrația a făcut ca Primăria Arad să nu poată încheia la timp un contract pentru dezinsecție, iar arădenii au avut de suferit toată vara, din cauza țânțarilor.

  De dimineață, am verificat în teren modul în care se derulează prima acţiune de dezinsecţie. La acțiune participă patru echipaje: 4 auto cu 4 echipamente de mare capacitate ULV_Elit 34s-300 și 8 operatori cu 8 aparate de pulverizat Stihl (LV).

  Astfel de acțiuni vor fi repetate în fiecare lună, până în octombrie, inclusiv“, a declarat viceprimarul municipiului Arad Ilie Cheșa.

  LOCAŢII SUPUSE TRATAMENTULUI DE DELARVIZARE (LAVICIDARE)

  Râul Mureş-partea dreaptă, plus zona balastieră Micălaca; baza CET; zona pod rutier N.Titulescu; Lacul Pădurice din str./Parcul Corneliu Coposu

  Terenuri virane: zona str. Digului -cart. Micălaca; zona blocuri ANL -Voinicilor / Micălaca; zona ieșire str. Orient → Grădina Poștei – canal Mureșel

  zona Penitenciar – 6 Vânători; str. C. Liniștii -ieșire Centura Nord → depozit ncf./închis C. Liniștii; zona cimitir GAI – Piața de lemne → depozit ncf./închis Poetului; zona de capăt str. Agricultorilor – POLTURA; zona str. Câmpineanu – Gai; zona str. Câmpineanu – Gai (str. Fântânii → Bogdan Voievod); zona IND.VEST, str.I; zona IND.VEST, str.III; zona de intr. str. Dunării din A. Vlaicu (în spate la „BIDI”); zona str. Diana – Bujac; zona str. Trotuş → Măgurei; zona de capăt a str. Veseliei → Ilarion Felea → Rebreanu → Mehedințeanu → margine CADAȘ → Podului; zona str. Bodrogului → intrare P.Ceala/stg.; zona str.Pădurii (int.Bodrogului → Alfa curbă/dr.); zona Mărului; zona Sabinelor (inclusiv malurile bălților permanente Homocul Mic și Homocul Mare); zona str. Barbu Lăutaru; Canalul IER

  zona str.I.Crengă; zona str. Păcurarilor → Spătaru Preda; Canalul Mureşel; zona str. H.Coandă → cart. Confecţii → cart. CADAȘ;

  Râul Mureş-partea stângă, plus zona între pod Decebal şi pod intrare zona 300/M-N.Titulescu; zona str. Pompei → legăt. rutieră cu S. Mic (spre calea ferată); zona HADĂ – între str. Tarafului şi str. Căprioarei -S. Mic; zona str. Nucului – S. Mic; prelungirea str. Stan Dragu – Aradul Nou; zona str. Constituţiei → A.Endre → capăt; zona capăt Posada → Constituţiei; zona loc de joacă Renne Mihăilescu; zona str. Caius Miorenescu; Canalul Morilor; zona drum acces cimitirul catolic; zona intrare din Calea Timişorii.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din nou se intervine cu insecticide în natură fără să se ia în considerație că se afectează echilibrul natural! Biodiversitatea este afectată drastic de aceste măsuri luate de o administrație a INCOMPETENȚILOR.
   .
   Sunt curios să știu dacă agenția locală de protecție a mediului și-a dat consimțământul. Și dacă da, care este motivarea.
   .
   Ce fac toate ONG-eurile ce se dau cu „pumnii în piept” că sunt păzitorii și iubitorii naturii??? Ce părere au biologii despre aceste măsuri populiste ce au o singură menire = PARANDĂRĂTUL și nicidecum binele populației???

   0 voturi
   +1
   -1
  2. LOCAŢII SUPUSE TRATAMENTULUI DE DELARVIZARE (LAVICIDARE) … țânțarii își depun icrele în apă … în consecință larvele apar tot în apă … dar aceste detalii de biologie de clasa a IV-a nu sunt cunoscute REPETENȚILOR din administrația locală. Să nu mai vorbim de faptul că în această primăvara, temperatura scazut de peste noapte, menține o temperatura medie scăzuta a apelor din jurul Aradului (inclusiv Mureșului). Ca din icrele de țânțar să eclozeze larvele este nevoie ca temperatura medie a apei sa fie mult mai ridicată ca în prezent. Cum poile au fost cam rare și chiar se poate spune ca este o secenta prelungită nu poate fi vorba de o „INVAZIE” datorată inundării și băltirii … deci să aplici măsuri de DELARVIZARE printre boscheți este o MARE ABERAȚIE!!! … cum doar politicienii români sunt în stare să susțină. De ce? Fiindcă au fost REPETENȚI la biologie (și nu doar) … și fiindcă ne desconsideră. Huooooooooooooo!!! Hoților de bani de la buget!!!
   .
   PS – pentru cei interesați să știe câte ceva despre tigrii platanului, aveți aici un articol cu date exacte de la un profesionist ce știe despre ce este vorba : https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24891198-sunt-tigrii-platanului-insectele-care-ajuns-din-greseala-romania-care-inteapa-pentru-confunda-frunzele-copaci.htm
   … în consecință, tigrii platanului îi combați pe platani și în jurul acestora, nu prin boscheții de pe malul Mureșului și pe străzile din cartierele Aradului unde nu există platani.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.