joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Viceprimar UDMR-ist, campion pe sate la box! I-a spart gura unui consilier

  de - | 24 august 2017, 9:51 AM | Regional

  0

  Ziua satului Târguşor s-a încheiat anul acesta, pe 13 august, zi de ghinion, cu un spectacol de pomină oferit chiar de viceprimarul comunei Cherechiu, UDMR-istul Szabó Zoltán. Băut peste măsură, politicianul a luat la pumni un consilier local din opoziţie.

  Culmea, victima n-a fost vreun minoritar român din comuna cu populaţie preponderent maghiară, ci un „frate” de la Partidul Popular Maghiar din Transilvania, Barta Bélape care edilul l-a izbit cu atâta tărie încât i-a spart gura şi i-a învineţit un ochi.

  Motivul gâlcevei e de tot râsul: tânărul consilier este un fel de „Gică contra”, zice vicele, care îl critică mereu. La petrecerea sătească l-a scos din pepeni pentru că a avut tupeu să bea din berea plătită de Szabó pentru a-i omeni pe consăteni de ziua lui de naştere, sărbătorită cu aceeaşi ocazie…

  Box la discotecă

  Ziua satului Târguşor a fost doar una din manifestările pregătite de Primăria Cherechiu în cadrul primei ediţii a Festivalului Forum Regiane, o manifestare întinsă pe trei zile, între 11 şi 13 august, menită să-i aducă laolaltă pe locuitorii celor trei localităţi din comună: Cherechiu, Cheşereu şi Târguşor. Oamenii s-au distrat întrecându-se în aruncatul cizmelor de gumă, mânuirea săbiilor de lemn, a atelajelor trase de cai şi a câinilor de vânătoare, iar serile le-au petrecut la discotecă. Sâmbătă în Cherechiu, iar duminică în căminul cultural din Târguşor.

  Ultima seară de chef, cea din 13 august, s-a terminat cu scandal. Viceprimarul comunei, Szabó Zoltán, care îşi sărbătorea tot atunci ziua de naştere, a întrecut măsura cu băutura, iar la un moment dat a tăbărât pe un consilier local din opoziţie, Barta Béla, de la Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), creaţia episcopului Tőkés László, pe care l-a luat la pumni până când l-a pus la pământ.

  În urma incidentului, aplanat în cele din urmă de jandarmi, Barta s-a ales cu 7 zile de îngrijiri medicale, pumnii edilului spărgându-i gura şi tumefiindu-i faţa, motiv pentru care, într-o postare pe Facebook, consilierul a şi cerut demisia bătăuşului, spunând că în caz contrar îl reclamă la Poliţie.

  Ales la mătură

  De la ce a pornit scandalul dintre cei doi aleşi? Consilierul local susţine că viceprimarul i-a spart gura pentru că a îndrăznit să-l critice în timpul festivalului. „I-am reproşat, şi lui, şi primarului, că la niciuna dintre manifestări nu au pus coşuri de gunoi, iar oamenii au aruncat pe unde au apucat pahare, sticle, farfurii, chiştoace… Mi-au spus că vor strânge gunoiul asistaţii social după festival şi, dacă nu-mi place, să-l strâng eu. M-am şi dus, am cumpărat saci de gunoi, şi am strâns mizeriile”, a povestit BIHOREANULUI consilierul.

  Nici prin gând nu i-a trecut, însă, că viceprimarul va reacţiona violent la reproşurile sale. „La un moment dat m-am dus la dozatorul de bere, unde a venit şi m-a lovit cu pumnii pe neaşteptate. Totul s-a petrecut atât de repede încât nici n-am apucat să mă apăr. Oricum, orice aş fi zis despre el, nu avea dreptul să reacţioneze în felul acesta. Este alesul comunităţii, trebuie să dea exemplu prin comportamentul său, nu să se bată ca un golan. Nu există nicio justificare pentru felul în care s-a purtat”, spune Barta.

  „Ne-a boicotat!”

  Vicele bătăuş îşi recunoaşte, de altfel, faptele. Şi că a băut, şi că l-a lovit pe consilier. Dar zice că nicidecum din pricina faptului că acesta a început să cureţe mizeria după petrecăreţi. „Dumneavoastră credeţi că eu mă apuc să bat pe cineva doar pentru că strânge gunoiul? Acest domn consilier din opoziţie atâta a încercat să ne boicoteze că până la urmă am explodat. Se crede mai inteligent decât oamenii de rând, spune despre noi, cei din UDMR, că suntem o ciurdă”, s-a scuzat BIHOREANULUI Szabó Zoltán, care susţine că „duşmanul” l-a ponegrit inclusiv în timpul festivalului, atât pe el, cât şi pe primarul Nyiri Sándor, tot membru UDMR.

  Şi nu numai de faţă cu localnicii, ci şi în discuţiile cu musafirii veniţi din Ungaria, Slovacia şi Ucraina, chestiune pe care, însă, Barta o neagă. „Le-a spus tuturor că nu suntem buni de nimic, că nu lucrăm nimic şi că furăm toţi banii. A jignit pe toată lumea, chiar şi pe oamenii care au venit să ajute la organizare, spunând despre ei că au venit doar să mănânce şi să bea pe gratis”, spune viceprimarul.

  Scuze? Poate da, poate nu

  Vicele Szabó susţine că picătura care i-a umplut paharul a fost „tupeul” consilierului care, după ce l-a beştelit în faţa tuturor, s-a „înfipt” la dozatorul cu bere adus şi plătit de el pentru a-i omeni pe localnici de ziua sa de naştere.

  „M-am dus şi l-am întrebat: «Domnu’ consilier, dar totuşi, cum credeţi chestia asta? Adică pe la spate mă bârfiţi, iar aici veniţi şi vreţi bere?». Mi-a răspuns ceva de genul «Cui nu-i place poate s-o belească!». Atunci i-am dat. Dar să fie clar pentru toată lumea: nu a fost nici el mai treaz decât mine!”, se apără Szabó.

  Cât despre demisia care i-a fost cerută, UDMR-istul nici nu se gândeşte la aşa ceva. Iniţial a avut intenţia să-şi ceară scuze preopinentului în următoarea şedinţă a Consiliului Local dar, văzând că acesta l-a dat de gol pe Facebook, s-a răzgândit. „Am vrut să-mi cer scuze, dar acum nu mai sunt atât de sigur”, zice vicele. În fond, ce mare lucru? Doar n-a dat cu parul, numai cu pumnul…

  sursa: ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.