miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vezi unde va fi închisă circulația rutieră astăzi, de „Ziua mondială fără mașini”

  de Special Arad | 21 septembrie 2015, 11:03 AM | Știri Arad

  0

  Marti, 22 septembrie, va fi marcată „Ziua mondială fără mașini”, ocazie cu care strada I.C. Brătianu va fi închisă traficului auto între orele 9-12. În acest interval orar se vor desfășura concursuri de biciclete, triciclete, role cu copiii preșcolari și școlari de la Școala Generală nr.5 și Colegiul Național Elena Ghiba Birta.

  Săptămâna Europeană a Mobilității, cel mai mare eveniment dedicat mobilității sustenabile,este o campanie organizată anual în perioada 16 – 22 septembrie cu susținerea politică și financiară a Direcţiei Generale pentru Mediu şi Transport a Comisiei Europene.

  Activitățile la Arad au început miercuri, săptămâna trecută, cu acțiunea „Alege mijloace alternative de transport”, care a cuprins desene pe asfalt cu copiii de la Grădinița PP14. Joi, 17 septembrie, elevii Colegiului Dimitrie Țichindeal s-au plimbat cu bicicletele prin Pădurea Ceala, iar astăzi, 21 septembrie, Agenția pentru Protecția Mediului va efectua o monitorizare a mediului pe strada I.C Brătianu, în condiții obișnuite de trafic.

  Scopul campaniei este promovarea mobilității urbane sustenabile, prin implementarea de politici publice corespunzătoare, la nivelul autorităților locale şi prin încurajarea cetăţenilorsă adopte pentru deplasările urbane mijloace alternative autoturismului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.