joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Vestul țării nu scapă de episoadele de furtună

  de - | 6 iulie 2023, 9:03 AM | Naţional

  0

  Toată țara va fi măturată de furtuni violente, în timp ce sudul țării este pârjolit de caniculă. Meteorologii anunță încă o zi cu temperaturi sufocante, însă de vineri, 7 iulie, vremea se schimbă radical, pentru ca sâmbătă, regimul termic să fie sub normalul datei din calendar.

  Joi, 6 iulie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi instabilă, excepţie făcând sud-estul ţării unde se va menţine caniculară. „Disconfortul termic se va menţine ridicat în orele după-amiezii când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei.

  În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Mai ales în intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20-30 l/mp şi pe arii restrânse de peste 40-50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 37 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 24 grade Celsius”, anunță ANM.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.