Vernisaj CreArt & video performance la Atrium Mall și la Gara CFR

  de Special Arad | 15 martie 2017, 11:39 PM | Cultură

  0

  Centrul Cultural Județean Arad vă invită marţi, 21 martie, începând cu ora 17:00, la un video & sound performance la Gara CFR Arad, iar de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei „CreArt Arad 2012 – 2017”, care va avea loc la Atrium Mall, pe etajul 1 (lângă Rcs & Rds). Expun artiștii Onisim Colta, Bogdan Dinu (Bogdanator), Adrian Sandu, Dana Stana, Adrian Raţă, Sergiu Sas, Nita Mocanu şi Mihai Sălăjan.

  Acest eveniment vine ca o finalizare a proiectului european CreArt (Reţeaua Oraşelor pentru Creaţie Artistică) care s-a derulat în perioada 2012 – 2017 în 14 oraşe din Europa, printre care şi Arad.

  Coordonat de Fundaţia Municipală de Cultură a Primăriei Oraşului Valladolid, CreArt este un proiect european de cooperare culturală focusat pe promovarea creativităţii artistice care a fost selectat, în anul 2012, în Programul Europa Creativă (2014 – 2020) – subprogramul Cultura. CreArt îşi propune încurajarea creativităţii, a inovaţiei, precum şi facilitarea schimbului de cunoştinţe şi idei în spaţiul european.

  Pentru că s-a dorit cultivarea creativităţii prin schimburi de experienţă, exemple de bună practică şi formare unor echipe de lucru între artişti, grupuri de artişti şi asociaţii, operatori culturali, cercetători, membri ai societăţii civile, instituţii de învăţământ, public din diferite ţări precum şi schimburi intergeneraţionale, de-a lungul anilor opt artişti din Arad au participat la diverse activităţi din cadrul proiectului sau au fost chiar rezidenţi în oraşele partenere.

  Onisim Colta, Bogdan Dinu (Bogdanator), Adrian Sandu, Dana Stana, Adrian Raţă, Sergiu Sas, Nita Mocanu şi Mihai Sălăjan sunt cei care s-au implicat activ în proiectul CreArt în perioada 2012 – 2017, tocmai de aceea, eveniment următor va fi dedicat lor și lucrărilor reprezentative din carierele lor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.