sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Varga și Piț continuă împreună! Vor juca pentru o fostă campioană

  de Lucian Dănilă | 20 august 2015, 2:19 PM | Sport

  0

  Norbert Varga și Adrian Piț sunt doi dintre cei mai reprezentativi jucători arădeni din ultimul deceniu. Produse sută la sută ale fotbalului arădean, ambii jucători au ajuns să simtă aerul rarefiat al fotbalului la cel mai înalt nivel.

  Norbi Varga a jucat pentru Wisla Cracovia, echipă cu care a și debutat în cupele europene, într-un meci de Cupa UEFA cu francezii Nancy, și totodată echipa cu care a câștigat și un titlu în Polonia. A mai jucat pentru Telecom – echipă la care a debutat ca senior în Liga a 3-a, Jiul, Rapid, Craiova, ACU sau Elore Bekescsaba. Dar cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o la UTA. A fost căpitan al Bătrânei Doamne și a jucat în două sezoane pe prima scenă, fiind recunoscut ca un mijlocaș, uneori fundaș, foarte puternic. A fost unul dintre pilonii de bază pe care s-a construit UTA Bătrâna Doamnă, promovnd în două sezoane consecutive de la Liga a 4-a în liga a doua. Din această vară, leagătura ca jucător între Varga și UTA s-a rupt. Continuă ca antrenor, alături de Sorin Botiș, la grupa 2006.

  Adrian Piț a făcut junioratul la CSȘ Gloria, în Arad. A debutat ca senior la Pecica și apoi a făcut pasul spre UTA, echipă cu care a promovat în Liga 1 și a și jucat pe prima scenă în acea echipă antrenată de Ionuț Popa din care nu lipseau Roli Nagy, Njock, Manta, Botiș sau Marius Popescu. A plecat apoi în Elveția, la Bellinzona, de unde a făcut pasul carierei sale, tocmai la AS Roma. Împrumutat apoi la echipe ca Pisa sau Ternana, Piț s-a întors în țară la Universitatea Cluj, de unde a plecat în Azerbaidjan, la Khazar Lankaran, echipă cu care a cucerit Cupa și a evoluat în Europa League. S-a întors în România la Viitorul Constanța, pentru ca în primăvară să joace iar pentru UTA, promovând în liga secundă. Acum, Piț nu se află cu nicio echipă sub contract, el refuzând în această vară mai multe oferte, unele sosite chiar din Italia.

  Acum, Varga și Piț vor fi din nou coechipieri. Ei și-au dat acceptul să joace în campionatul de minifotbal Liga Desavoia, acolo unde vor îmbrăca tricourile echipei Mavros, campioana din 2014, avându-i ca și coechipieri pe alți foști jucători de la UTA cum ar fi Sebastian Huțan, Radu Anca, Adi Sas, dar și Sighete, Șiclovan, Iancu și alții.

  Mavros vizează un nou titlu după ce în acest an au pierdut în fața celor de la UTA 73. Minifotbalul este un sport care adună tot mai mulți adepți atât în Arad cât mai ales în țară. România este de cinci ori consecutiv campioană europeană la minifotbal – fotbal pe teren redus, 5 plus 1 -, dar și medaliată cu bronz la Mondiale.

  pit ok

  Piț va evolua în Liga Desavoia

  VARGA VA JUCA ȘI ÎN LIGA 4, LA CERMEI

  Norbert Varga continuă și cariera de fotbalist pe teren mare. El va juca în viitorul sezon pentru Victoria Lunca Teuz Cermei, acolo unde este antrenat de fostul său coechipier de la ACU, Mircea Aslău. La Cermei s-au mai transferat în această vară și alți jucători de la UTA, Dani Bulza, Beni Cotoc și Adi Popa. „Este o echipă interesantă, cu fotbaliști buni. Cred că vom face o figură frumoasă în Liga a 4-a. Condițiile sunt foarte bune pentru Liga a 4-a. Baza sportivă de la Cermei este excelentă pentru acest nivel, cu un teren foarte bun”, spune Varga.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.