sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Vara nu pleacă până în weekend. Unde se anunță ploi și o răcire a vremii

  de - | 28 septembrie 2023, 8:34 AM | Naţional

  0

  Vreme de vară autentică la final de septembrie. Temperaturile anormal de ridicate pentru data din calendar ne vor răsfăța și în următoarele zile. În weekend însă vremea se schimbă radical.

  Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată.  Acest tablou termic se va menține, de altfel, și în zilele următoare, şi joi, şi vineri. 

  Poate doar sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim.

  Acest lucru înseamnă temperaturi maxime până vineri, între 23-24 de grade până spre 28-29 de grade, izolat, din nou 30 de grade”, a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

  De asemenea, ploile vor apărea în jumătatea de nord a teritoriului, în mod deosebit sâmbătă noapte și duminică.

  Maxime anormale ca de vară

  Joi, 28 septembrie, vremea va fi predominant frumoasă și caldă; temperaturile maxime, în medie cu 4…7 grade mai ridicate decât cele normale la sfârșitul lunii septembrie, se vor încadra între 23 și 29 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…20 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări mai ales ziua în sudul și sud-estul teritoriului, dar cu probabilitate foarte redusă de ploaie.

  Vântul va fi moderat, izolat cu ușoare intensificări (rafale de până la 40…50 km/h) în cursul zilei în partea de sud-sud-est a țării și pe crestele montane și va sufla în general slab în celelalte zone. În primele ore și spre sfârșitul intervalului, izolat, vor fi condiții de ceață.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.