Vara astronomică și cea calendaristică și-au dat mâna și au făcut loc toamnei. Scăderi semnificative de temperatură și cod galben de vânt

  de Special Arad | 17 septembrie 2020, 7:27 PM | Naţional

  0

  O avertizare de cod galben din partea ANM anunță că în cursul nopții de joi spre vineri (17/18 septembrie), în cea mai mare parte a Moldovei, apoi din orele dimineții de vineri (18 septembrie) și în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral.

  Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice și pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45…55 km/h. Temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopților și dimineților. În depresiunile intramontane izolat vor fi condiții de brumă.

  De vineri, atmosfera se va răci dinspre masivele nordice, iar sâmbătă, aerul rece va cuprinde tot spațiul montan.
  La mare va mai fi vreme de plajă până vineri, apoi se va răci semnificativ. La început de weekened, valorile termice nu vor mai trece de 21 de grade Celsius, iar apa mării va avea între 21 și 23 de grade.
  Totuși, meteorologii spun că după câteva zile cu vânt, vremea va reveni la normal. Temperaturile vor avea valori mai mici decât în zilele trecute și se vor încadra în limitele normale acestei perioade.

  Doar spre sfârșitul acestei luni ploile se vor manifesta la munte și pe depresiuni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.