duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Valentin Tamaș, zis „Ludu”, găsit mort în pădure lângă Gurahonț! Era urmărit general și condamnat la 8 ani pentru tentativă de omor

  de Lucian Dănilă | 29 octombrie 2019, 6:09 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  În urmă cu aproape trei ani de zile, în pădurile din apropierea localității Gurahonț a avut loc o răfuială între braconieri și pădurarul Sorin Jiva, acesta din urmă fiind o bună perioadă un ghimpe în coasta braconierilor din zonă.

  Răfuiala s-a încheiat cu un atac cu arme de foc asupra pădurarului. Ulterior, cei doi suspecți, Surda Călin Ștefan și Tamaș Valentin, au ajuns în fața instanței, primindu-și sentințele.

  Valentin Tamaș, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, a dispărut și a fost dat în urmărire națională, dar polițiștii nu i-au găsit urma.

  Astăzi, Valentin Tamaș a fost găsit mort în pădurea din zona localității Gurahonț. „Se pare că este de mult timp decedat, poate două luni, o lună și jumătate. Corpul său era intrat în putrefacție, era lipicios”, spune una dintre sursele noastre.

  Nu se cunosc detalii dacă moartea sa a fost violentă, dacă s-a sinucis sau a murit din alte cauze, dar vom reveni asupra acestui caz când vom primi mai multe detalii.

  I se spunea „Ludu” și era în vârstă de 31 de ani.

  „Tamaş Valentin este condamnat la pedeapsa de: 5 (cinci) ani închisoare pentru tentativă la infracţiunea de omor. În baza art. 188 Cod penal rap. la art. 67 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a, b, h, n şi o Cod penal privind dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ; dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de armă, dreptul de a comunica partea vătămată Jiva Sorin Viorel şi cu membrii familiei acesteia, precum şi dreptul de a se apropia de locuinţa părţii vătămate şi locul său de muncă, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei închisorii”, scria Special Arad în data de 13 martie 2018.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.