Vagoanele de dormit şi cuşetă, suplimentate pe traseul Arad – București. Două trenuri, anulate în weekend

  de Dan Lazăr | 11 aprilie 2020, 6:19 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  CFR Călători va suplimenta trenurile de lung parcus (vizate fiind și cele care fac legătura între Arad și București) cu vagoane de dormit și cușetă, pentru a veni în sprijinul calătorilor care se deplaseză spre casă în perioda sărbătorilor Pascale, anunță compania feroviară.

  Numărul acestor vagoane speciale va fi mai mare, pentru a putea asigura distanța între călători și confortul acestora pe distanțe lungi. Astfel pentru vagoanele de dormit se va putea cumpăra un loc single în cabina dublă și pasagerul va călători în regim single achitând prețul unui singur loc. La cușetă se vor vinde doar jumătate din locuri, iar în vagoanele clasă se menține regula „un loc liber, un loc ocupat”.

  „De exemplu, cumpărând un loc într-o cabină de 2 locuri (2 paturi) de la vagonul de dormit, pasagerii vor călători în regim single (singur în cabină). În ceea ce privește locurile la vagoanele cușetă, într-o cabină de 6 locuri vor călători 3 pasageri, iar într-o cabină prevăzută cu 4 locuri vor călători 2 pasageri. Practic, pasagerii noștri vor beneficia de mai mult spațiu și siguranță, neplătind în plus”, notează CFR Călători.

  Aceste modificări sunt valabile pentru tenuri care au legătură cu județul nostru: IR 472 (Bucureşti Nord – Arad ), plecare la ora 17.45 și sosire la ora 05.13, şi IR 1822 (Arad – Bucureşti Nord), plecare la ora 18.00 și sosire la ora 06.04. De aceleași suplimentări are parte și trenul IR 1695 (Bucureşti Nord – Timişoara Nord), care pleacă la ora 21.20 din Capitală, iar în stația Timișoara Nord trenul detașează vagoane pentru stația Arad, unde va ajunge la ora 09.39.

  Măsura este luată pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID 19 și pentru a asigura un transport în condiții de siguranță pentru pasageri și personalul propriu al CFR.

  Trenuri anulate în weekend

  De asemenea, ca urmare a măsurilor adoptate de autoritățile abilitate pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID 19, CFR Călători anunță că trenul IR 472 București Nord – Arad este suspendat sâmbăta, începând cu data de 11 aprilie, iar trenul IR 347 Arad – București Nord (plecare ora 04.34) nu va circula duminica, începând cu data de 12 aprilie.

  28 de trenuri care făceau legătura între Arad și alte localități au fost anulate din pricina pandemiei de coronavirus.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.