Vaccinarea va deveni obligatorie pentru persoanele de peste 60 de ani în Grecia. Amendă lunară de 100 de euro

  de - | 30 November 2021, 4:54 PM | Internaţional

  0

  Kyriakos Mitsotakis (foto: The Arab Weekly)

  Persoanele de peste 60 de ani care nu vor fi imunizați până la data de 16 ianuarie riscă o amendă lunară de 100 de euro în Grecia, scrie Biziday.

  Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, și este primul de acest fel la nivelul UE. Alte state europene au declarat vaccinarea obligatorie fie pentru angajații din sectorul public și privat (Italia, Ungaria, Rusia), fie pentru angajații din domeniul sanitar (Anglia, Franța).

  „Este prețul pe care trebuie să îl plătim pentru sănătate”, a declarat premierul, adăugând că este o decizie dificilă dar necesară pentru a proteja mai mult de jumătate de milion de vârstnici greci care nu au primit nicio doză de vaccin.

  Aproximativ 63% din populația de 11 milioane a Greciei este complet imunizată.

  Sursa: Biziday

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.