vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vaccinarea anti-Covid-19 a început în 12 centre rezidenţiale din subordinea DGASPC Arad

  de Special Arad | 21 ianuarie 2021, 5:36 PM | Știri Arad

  0

  În conformitate cu cerinţele privind activităţile de vaccinare specifice etapei a II-a stabilite de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în judeţul Arad vor fi vaccinați beneficiarii din centrele rezidenţiale din Sântana, Lipova, Cuveșdia, Petriș, Vărădia, Păuliș, Pecica, Ineu și alte 4 din municipiul Arad, în care sunt ocrotite și îngrijite persoane adulte cu diferite dizabilități, dar și tineri a căror vârstă depășește 16 ani. 130 de beneficiari se încadrează în condițiile de vaccinare și și-au dat acordul pentru a fi imunizați împotriva Covid-19, cu ocazia organizării unei caravane mobile de vaccinare. Fiecare echipă mobilă este compusă dintr-un medic, doi asistenţi şi un registrator, cu sprijinul logistic al Direcției de Sănătate Publică Arad.

  „Aceste echipe mobile de vaccinare sunt absolut necesare și binevenite în cazul beneficiarilor din centrele rezidențiale pentru adulți, unde cele mai multe persoane sunt în vârstă, dar și cu boli cronice. Noi suntem conștienți de importanța vaccinării ca măsură de siguranță pentru viitor pentru că în toată perioada pandemiei ne-am aflat în stare de alertă și am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a ține sub control răspândirea virusului în centrele noastre, atât în rândul beneficiarilor, cât și angajaților“ , declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

  Echipele mobile de vaccinare împotriva COVID-19 vor ajunge până la finalul acestei săptămâni în centrele rezidențiale publice și private din întreg județul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.