Vacanță prelungită la „Dimitrie Țichindeal”! Paradă, lacrimi și blocaj la deschiderea noului an școlar (Foto)

  de Lucian Dănilă | 10 septembrie 2018, 4:41 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Elevii de la Colegiul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal” s-ar putea să fie cei mai fericiți elevi din Arad. Prezenți astăzi într-un număr (cred) record la deschiderea noului an școlar, cei de la ciclul gimnazial, dar și liceenii, au aflat oficial că vacanța lor a fost prelungită cu încă două săptămâni.

  „Încă nu a fost finalizată renovarea clădirii”, a spus directorul colegiului, Sorin Haiduc. Dincolo de această veste, festivitatea de deschidere a avut de toate. Am ajuns acolo plin de nervi, mi-am revenit văzând câtă forfotă și eleganță, ca apoi să vezi emoțiile celor mici și gata, totul a trecut…

  Să cauți un loc de parcare în zona „Pedagogicului” era cam ca și cum ai spera să câștigi la 6/49. Străzile s-au blocat. Toate. Dacă voiai să ajungi la baza Tenis Profi, ajungeai să spui ca președintele: „ghinion”… S-a blocat strada. Am văzut femei panicate că trebuiau să dea 20 de metri în marșarier. Ca norocul că le-a ieșit… Noroc cu câțiva agenți de la Poliția Locală care au venit și au dirijat traficul.

  Intrat în curte mi-am dat seama de ce era așa în afară. Copii, părinți, bunici, prieteni, oameni de tot felul, femeile una mai elegantă ca alta, bărbații care la patru ace, care la casual cu ochelari de soare, copiii în general râdeau, dar cei de la grupa pregătitoare s-au cam înecat în lacrimi de tot erau ude mămicile lor. De lacrimi… „Eu vreau cu mama!”, urlau micuții, în timp ce în ei urlau emoțiile.

  Chiar a fost frumos în acest an la „Pedagogic”. Parada celor mici a fost de-a dreptul emoționantă, aceștia venind în mijlocul platoului aplaudați de toată lumea. Și au fost peste o mie de persoane în acea curte…

  Urmăriți galeria foto

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.