„Va fi dificil fără fani, dar am învățat din sezonul trecut”

  de Lucian Dănilă | 31 octombrie 2021, 5:33 PM | Sport

  0

  UTA întâlnește mâine de la ora 17.30, pe teren propriu, formația Chindia Târgoviște. Va fi primul meci din acest campionat în care UTA va evolua fără spectatori pe teren propriu, după restricțiile impuse de Guvern.

  „Va fi foarte dificil fără fani, e un mare minus faptul că nu vom avea suporterii în tribune. Am spus-o mereu, publicul e al 12-lea jucător la Arad, suntem conștienți de asta, dar, pe de altă parte, din păcate, știm cum e și fără fanii noștri. Am învățat din experiența mai puțin plăcută de anul trecut, când nu am jucat bine acasă fără suporteri. Cred că ne-am făcut temele și chiar și fără fani vom arăta un joc solid și vom aduna mai multe puncte acasă decât sezonul trecut”, spune jucătorul echipei UTA, Alexandru Benga, fotbalist care a evoluat în urmă cu două sezoane chiar pentru Chindia.

  Legat de restricțiile impuse din cauza pandemiei de Covid, dar mai ales de această interminabilă dezbatere vaccinat vs. nevaccinat, Benga a spus că el nu s-a vaccinat.

  „Este un subiect care a împărțit țara în două și văd atât de multă încrâncenare și ură și îmi pare rău. Consider că e o responsabilitate personală a fiecăruia dintre noi, de aceea fiecare ar trebui să se gândească foarte bine, să cântărească toate lucrurile și să ia în plină libertate această decizie. Eu deocamdată nu m-am vaccinat”, a declarat fundașul echipei arădene.

  Benga și-a recâștigat locul în primul unsprezece după ce a început campionatul ca rezervă, el lipsind aproximativ două luni de pe gazon din cauza unei accidentări suferite într-un meci din play-out-ul ediției trecute de campionat. De două partide, Benga face pereche în centrul defensivei cu croatul Vinko Medjimorec, în timp ce Erico a fost doar rezervă neutilizată.

  „În linii mari jocul meu e același indiferent cu cine fac pereche în centrul apărării, postul de fundaș central are niște principii clare, calitățile mele sunt neschimbate.

  Categoric, când jucam cu Erico trebuia să țin cont de calitățile lui, e exact la fel când joc cu Vinko sau cu alt coleg, așa încât colaborarea noastră să fie de succes și să dăm siguranță echipei. Eu sunt foarte focusat pe treaba mea, iar mai apoi alături de cine joc trece în plan secund, pentru că focusul e pe mine și categoric pe obiectivele și exprimarea echipei”, a mai afirmat Benga.

  „Vrem să ajungem cât mai sus, parcursul de până acum ne îndreptățește să sperăm la un loc cât mai bun. După părerea mea, ar trebui să avem un obiectiv important, dar e mai important să tratăm fiecare antrenament și meci cu maximă seriozitate și să jucăm sută la sută. Dacă facem asta punctele vor veni și când se va trage linie putem spera la un loc fruntaș în clasament”, a concluzionat Benga.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.