News AlertV-ați obișnuit cu vremea bună? Meteorologii anunță Cod Galben de ninsori viscolite și vijelii în 22 de județe, printre care și Aradul

  de Andrei Fuliaș | 10 martie 2019, 11:30 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Vremea s-a îmbunătățit în ultimele zile, cu temperaturi maxime care au trecut de 15 grade, însă starea bună a vremii stă să se schimbe. Agenția Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață o avertizare meteo care anunță cod galben de ninsori viscolite și vijelii în 22 de județe din țară. Printre acestea se numără și județul Arad.

  Avertizarea COD GALBEN intră în vigoare azi la ora 12 și expiră luni la ora 16.00, potrivit ANM.

  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
  COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 10 martie, ora 12:00 – 11 martie, ora 16:00
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului la munte, ninsori viscolite la peste 1800 m;
  Zone afectate: conform textului și hărții

  În intervalul menționat, la munte vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80…90 km/h, iar în zona înaltă, mai ales a Carpaților Orientali și Meridionali, se vor depăși 100…120 km/h. La altitudini de peste 1800 m, temporar, în cursul nopții de duminică spre luni (10 / 11 martie), va ninge viscolit.

  Notă: Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60…70 km/h.

  În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.