marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  V-a fost dor de Sărbătoarea Vecinilor? Niciun stres, peste două zile revine

  de - | 25 mai 2016, 9:25 AM | Știri Arad

  0

  Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Primăria Municipiului Arad organizează, şi în acest an, Sărbătoarea Vecinilor la care au fost invitate să participe majoritatea asociaţiilor de proprietari din municipiu.

  Până marţi s-au înscris peste 100 de asociaţi (peste 3.000 de persoane) și care, vineri, începând cu ora 16.00, vor organiza petreceri în faţa blocurilor, pe străzile din cartierele în care locuiesc, între blocurile din cartierele rezidenţiale.

  Astfel, vecinii vor avea ocazia să socializeze, să asculte muzică şi să consume diverse preparate culinare.

  Din partea organizatorilor, arădenii care vor participa la această sărbătoare vor primi şepci, şorţuri, tricouri şi baloane.

  Născută dintr-o inţiativă locală, în anul 1999, într-un cartier din Paris, Ziua Europeană a Vecinului, sau ziua implicării active în comunitate, îşi propune să celebreze conceptul de vecinătate şi să favorizeze relaţiile dintre vecini într-o atmosferă destinsă.
  Iniţiatorii evenimentului şi-au dorit să se cunoasscă mai bine, să îşi petreacă timpul liber împreună, să socializeze şi să împărtăşească momentele plăcute cu cei care le sunt aproape, zi de zi.

  În mai multe oraşe din Europa, Sărbătoarea Vecinilor este organizată în curţile caselor sau în holurile imobilelor, în apartamente, în grădini sau în case.

  Fiecare participant poate să contribuie la succesul întâlnirii aducând o prăjitură, un suc şi alte preparate culinare.

  Mai multe informaţii pe www.world-neighbours-day.org

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.