sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UVVG, despre plantele invazive în pădurile arădene

  de Special Arad | 29 martie 2023, 10:05 AM | Eco | Educaţie

  0

  Comunicat. Sâmbătă, 25 martie 2023, la Complexul Universitar Macea, al Universității de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) din Arad, Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, programul de studii Silvicultură a organizat workshopul „ Plante invazive în pădurile arădene”.

  La acest eveniment au luat parte cadre didactice, studenți, masteranzi, reprezentanți ai Direcției Silvice Arad, ocoale silvice publice și private, Garda Forestieră și Administrația Parcului Natural „Lunca Mureșului”.

  Au fost prezentate lucrările:

  1. Plante alogene invazive în pădurile arădene – Lector dr. ing. Ioan Don, biolog Cornelia Doinița Don, lector dr. ing. Dan Vidrean;
  2. Considerații asupra plantelor alogene invazive utilizate în perdelele forestiere de protecție – Ing. Tudur Iovu, lector dr. ing. Ioan Don;
  3. Planul Național de Redresare și Reziliență al României vis-a-vis de Silvicultură – Dr. ing. Doru Adrian Pica;
  4. Înființare plantație alun – Groșii Noi – Ing. Emanuel Baciu, Lect. dr. ing. Florin Boja, Lect. dr. ing. Dan Vidrean;
  5. Particularități privind plantarea semimecanizată a puieților forestieri – Conf. univ. dr. ing. Nicușor Boja;
  6. Prezentarea Parcului Natural Lunca Mureșului – Prof.univ.dr. Corneliu Maior.

  La sfârșitul prezentărilor, în cadrul discuțiilor, a fost prezentat filmul de promovare a Parcului Natural Lunca Mureșului, facultatea și departamentul de Silvicultură deținând președinția Consiliului Științific al ariei protejate.

  Workshopul se înscrie în șirul de evenimente organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, care marchează „Luna pădurii” 2023.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.