joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update UTA se mută din Arad! Bătrâna Doamnă nu va mai juca pe Motorul în acest an

  de Lucian Dănilă | 17 noiembrie 2016, 3:48 PM | Sport

  4

  Situație incredibilă pentru UTA în acest final de sezon de toamnă. Ploile căzute în ultimele săptămâni au făcut ca terenul de la stadionul Motorul să devină impracticabil, iar antrenorul Laurențiu Roșu se pare că s-a săturat să antreneze echipa pentru un joc combinativ, iar odată intrată pe teren aceasta să fie nevoită să joace ceea ce iese în urma unor adevărate lupte în mocirlă.

  Persoane din conducerea clubului spun că au discutat cu Laurențiu Roșu și în caz că UTA va mai juca pe teren propriu în această toamnă acele jocuri să se dispute la Oradea! S-a luat în calcul și Timișoara, dar este o variantă la care s-a renunțat foarte repede din cauza rivalității Arad – Timișoara, dar și varianta Șiria, o arenă oricum mai bună decât Motorul, una pe care în acest campionat s-au mai jucat meciuri din Liga a II-a, fiind casă pentru Șoimii Pâncota. De asemenea, și Pâncota putea fi o variantă.

  În lipsa unui teren de antrenament la Arad, UTA s-a antrenat și în aceste zile la Battonya, în Ungaria.

  Există și posibilitatea ca UTA să nu mai joace acasă în acest sezon, dacă echipa din Berceni se retrage oficial și dacă FRF amână până la primăvară cele două etape din retur care sunt programate să se dispute în acest an. Altfel, dacă FRF nu amână startul returului, UTA mai are de disputat un meci foarte dificil pe teren propriu în compania echipei Foresta Suceava.

  Vom reveni asupra acestui subiect într-un alt articol pentru că sunt multe de spus…

  UPDATE

  Comunicat din partea clubului UTA

  Toate bazele sportive pe care ne desfășurăm activitatea sunt închiriate de la Primărie. Având în vedere cele întâmplate în vară, la meciul cu Voluntari, și prognozele meteo de dinaintea meciului cu Timișoara, la inițiativa proprie, sprijiniți de mai mulți membri de la Suporter Club UTA și de domnul Ignat, de la Primărie, am încercat să evităm ca terenul de joc să fie înfundat. Am dorit să nu repetăm situația de la meciul cu Voluntari. Am acoperit toată suprafața de joc cu folie, am chemat și elicopterul a doua zi pentru a usca terenul, însă ploaia nu s-a oprit. Terenul de la Sînnicolau a fost inundat și același lucru s-ar fi întâmplat și la Motorul dacă nu încercam protejarea. Lucrările efectuate la teren în săptămânile de dinaintea jocului cu Timișoara au fost o nereușită, ducând efectiv la mocirlirea terenului. Nu s-a putut juca într-adevăr așa cum Laurențiu și băieții au pregătit meciul.

  Vă asigurăm că nu vom mai disputa niciun meci pe teren propriu în asemenea condiții. Dacă va fi nevoie, vom disputa unul sau două jocuri în altă localitate. Am studiat variantele Pîncota, Șiria, Salonta sau chiar Oradea. Suporterilor noștri li se va asigura transportul dus-întors gratuit.

  Soluția pentru rezolvarea stării terenurilor aparține proprietarului bazelor sportive. L-am invitat astăzi, la conferința noastră de presă, și pe domnul Dugăeșescu Marin, dar a refuzat participarea.

  Biletele vândute la pachetul UTA – Poli sunt valabile pentru următoarele două meciuri pe teren propriu. În funcție de decizia FRF în ceea ce privește posibila retragere a echipei ACS Berceni vom ști și programul calendaristic din perioada imediat următoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimate Lucian,

   ”Ploile căzute în ultimele săptămâni …”
   Te rog să mă crezi că nu ploile sunt de vină, că pseudoterenul de fotbal păstorit de falcă, azi este ”Lacul Noroios Motorul”.

   Toți acești iresponsabili administratori ai Primăriei Arad, ce cred că se pricep la toate, dar de fapt nu se pricep de cât la un singur lucru: – SĂ MINTĂ!!!

   Dacă se folosea un om Calificat cu CV documentat la renovarea Terenului de pe Motorul, și majoritatea banilor cheltuiți ajungeau ”în teren”, atunci în mod sigur el nu se transforma în Lac Noroios la cea mai ușoară ploaie.

   Te rog să mă crezi că sunt în temă cu acest subiect, suficient să-l pot comenta. Am zeci de exemple să-ți arăt, unde terenul a fost gândit cu neuronii bine alimentați cu oxigen de cea mai bună calitate, iar rezultatele sunt pe măsură.
   Și terenurile respective nu au ”iarbă” ci un covor moale și verde numit GAZON! Sunt terenuri, să le zicem de cartier ce arată ca o ”masă de biliard”.
   Dar trebuie multă muncă, devotament și profesionalism.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.