luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UTA riscă să piardă meciul de la Lugoj la „masa verde”!

  de Lucian Dănilă | 27 august 2015, 3:41 PM | Sport

  1

  UTA Bătrâna Doamnă ar putea pierde jocul din Cupa României de la Lugoj, câștigat pe teren cu scorul de 2-1. Arădenii au efectuat patru schimbări în acea partidă, iar regulamentul este oarecum… confuz.

  Arădenii au efectuat patru schimbări în timpul jocului, lucru nepermis de regulament într-un joc în care sunt implicate formații din Liga a 2-a. Dar este UTA o formație din Liga a 2-a? Tocmai în asta constă apărarea clubului arădean prin faptul că echipa e nou promovată și încă nu a început sezonul din Liga a 2-a.

  Michel Vlad, Sorian, Rus și Szekely au fost cei patru jucători introduși de Roli Nagy pe teren în timpul jocului de la Lugoj.

  Cosmin Petruescu, antrenorul echipei din Lugoj, a dat o declarație plină de bun-simț pentru cei de la PRESSALERT: „Conform regulamentelor am avea câștig de cauză. UTA a câștigat însă pe teren, merită să meargă mai departe. Dacă am câștiga la masa verde nu ar fi o veste care să ne întristeze. Dar repet, UTA merită să meargă mai departe”.

  Directorul sportiv al CSM-ului e cel care s-a sesizat din tabăra divizionarei a treia. Timișenii nu au făcut contestație, dar în asemenea cazuri cei de la Competiții se autosesizează pe baza raportului de joc. „M-am documentat la FRF în legătură cu regulamentul din Cupă. Așa e, când e implicată o echipă din Liga a II-a nu se pot efectua mai mult de trei schimbări. Noi nu am făcut contestație după joc, dar a doua zi am trimis adresă la FRF pentru reglementarea situației. Noi am făcut trei schimbări, UTA patru”, a declarat Adrian Miron, delegatul lui CSM Lugoj, pentru pressalert.ro.

  Articolul 30, alineatul 11 din ROAF În faza naţională, la jocurile care angrenează echipe din Liga a 3-a şi echipe din ligile inferioare acesteia se pot efectua patru înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În jocurile la care participă echipe din Liga a 2-a sau Liga I se pot efectua maxim trei înlocuiri de jucători.

  Vezi mai jos comunicatul trimis de clubul UTA prin care se apără în această speță:

  utalugoj

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este un NEPRICEPUT cel care interpretează art.30 din ROAF după bunul plac! Articolul este clar: în meciuri cu echipe de liga 3 sau 4 (indiferent dacă joacă în compania celor de liga 1 sau 2) se pot face 4 schimbări!!!!!Când joacă una contra celuilalt din aceeaşi ligă 1 sau 2 se pot face doar 3 schimbări. Q.E.D.. Pentru ambele echipe se aplică regulamentul valabil formaţiei de rang inferior! FC Caransebeş a schimbat 4 jucători în meciul cu Ripensia Timişoara!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.