marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UTA, decimată înainte de partida cu Voluntari! „Dacă am nevoie de un atacant să intre fundaș…”

  de Lucian Dănilă | 12 noiembrie 2022, 11:05 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Șapte meciuri fără nicio victorie pentru UTA în Superliga, iar situația echipei arădene este una deloc de invidiat. Lăsată de fostul antrenor Ilie Poenaru pe poziție de retrogradare directă, UTA a fost condusă de Gyuszi Balint la meciul cu Petrolul, dar a încheiat și acel meci înfrântă.

  Acum, Bătrâna Doamnă se pregătește de partida de pe propria arenă cu FC Voluntari, practic meciul care coincide cu revenirea lui Balint în fața publicului arădean. UTA și-a mai reparat moralul la meciul de miercuri, din Cupa României, de la Buzău, unde a învins cu 3-1, meci în care jucători care au intrat mai puțin sau chiar deloc în atenția lui Ilie Poenaru, Keșeru și Ubbink, au avut evoluții apreciate. Cei doi ar putea chiar să înceapă titulari mâine de la ora 15.45 împotriva echipei antrenate de Liviu Ciobotariu.

  Gyuszi Balint are mari probleme în a configura un prim unsprezece, cele mai mari probleme fiind la linia defensivă. „Sunt atâția absenți încât îmi e și teamă că dacă îi enumăr uit unul dintre ei”, spune Balint.

  Absențele numeroase ne împiedică să ne gândim la prea multe schimbări de sistem. Să vedem, poate pregătim ceva nou totuși de la mijloc în sus. Însă trebuie să ne gândim la soluții și nu la scuze sau alibiuri. Dacă am nevoie de un atacant să intre fundaș central, vreau ca toți jucătorii să fie pregătiți pentru asta“, a declarat Gyuszi Balint.

  Referitor la eventualele emoții care îl vor încerca pe Balint la meciul de mâine, meci care semnifică și revenirea sa în calitatea oficială pe arena Francisc Neuman, antrenorul Bătrânei Doamne a continuat: „Important este ca spectatorii noștri minunați să fie alături de echipă iar la final să ne bucurăm cu toții împreună. Da, Balint este un antrenor care iubește acest club, care a trăit momente extraordinare aici dar acum nu contează Balint, nu avem timp de sentimentalisme și emoții, trebuie să fim pragmatici și eficienți.“

  La meciul de la Buzău, antrenorul grupării arădene a văzut mai multe lucruri bune, care îi dau speranțe în ceea ce privește jocul de mâine: „Cel mai mult mă bucură că golurile de la Buzău au venit pe niște principii lucrate la antrenament. Fiecare antrenament aduce un plus. Jucătorii sunt foarte receptivi la ceea ce le cer. Important e să facem bine lucrurile simple și să fim eficienți. Trebuie să abordăm fiecare detaliu al jocului cu curaj și încredere, să ne sprijinim unul pe celălalt, să fim foarte uniți. Fiecare jucător trebuie să își facă treaba când echipa nu are mingea deoarece organizarea defensivă e punctul de plecare în construcția ce o clădim. Trebuie să nu ne mai clătinăm la fiecare acțiune. Am convingerea că nimic nu va fi ușor, dar dacă va trebui, o să ne târâm pentru fiecare metru de teren.“

  Evident că Balint a vorbit și despre jocul adversarei de mâine, o echipă pe care a învins-o la ultima întâlnire directă de la Arad cu scorul de 2-0. „Este o echipă cu jucători experimentați, foarte puternică în special pe axul central. Nemec este un pericol deoarece deși foarte masiv este în același timp și mobil. Damașcan, Armaș sunt din nou jucători foarte buni. Iar de când a venit Govea au început să aibă și posesie cu progresie.“

  UTA nu se poate baza mâine pe Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Cascini, Isac și Ademi, absențele fiind din motive medicale sau, în cazul lui Chindriș și Hoxhallari, din motive disciplinare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.