marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  UTA debutează cu victorie în grupele Cupei României după un meci care ne-a provocat dureri de ochi…

  de Lucian Dănilă | 27 septembrie 2023, 6:16 PM | Sport

  0

  Ne-a provocat dureri de ochi jocul prestat de UTA în prima repriză a jocului din Cupa României de la Buzău. În cele din urmă, cu schimbările de după pauză, arădenii au debutat cu o victorie în grupele Cupei României, iar în celelalte două meciuri va juca la Oradea cu FC Voluntari și Universitatea Craiova.

  A fost o rușine ceea ce a arătat UTA în prima repriză. Deși echipa lui Rednic a avut o posesie mai bună, Gloria Buzău a fost cu cel puțin o treaptă peste gruparea arădeană atât la capitolul atitudine, cât și la realizări. Diferența s-a văzut și pe tabela de marcaj, după ce Dumitrache l-a învins pe Kucher după ce a pătruns nestingherit în careu și a trimis în piciorul ucraineanului de unde a ricoșat în poartă cu toată opoziția lui Roganovic.

  La pauză bănuim că a fost mare tam tam în vestiarul Bătrânei Doamne. Exact ca la Botoșani, Rednic a făcut trei schimbări, Freitas, Rareș Pop și Fabry luându-le locul inexistenților Marku, Ofosu și Stanciu. A fost debutul lui Ofosu la UTA, dar la ce a arătat, fostul jucător al celor de la Botoșani și de la Craiova poate juca maxim la echipa de old boys a clubului în această perioadă. Fără ritm, total nepregătit, Ofosu nu a livrat absolut nimic vreme de o repriză.

  Norocul arădenilor a fost și faptul că Prepeliță și-a scos la pauză doi dintre cei mai buni jucători, Pervan și Angelov. Raportul de forțe s-a schimbat radical, Freitas a egalat cu un șut de la 30 de metri sub bară, profitând și de faptul că Haymamba era puțin ieșit, după care tot portarul african avea să greșească grav la un șut parabil al lui Fabry, ceea ce i-a oferit lui Vucenovic șansa să înscrie primul său gol în culorile roșu și alb.

  Până la urmă contează doar punctele, dar jocul Bătrânei Doamne ne-a făcut pe alocuri să fredonăm melodia „Rău mă dor, ochii mă dor…” Cu jucători precum Holst, Vucenovic, chiar dacă a marcat, Dumitrașcu, Leidsman sau Marku, dar și alții, UTA va avea viață grea în acest sezon. În acest moment, UTA este dependentă de evoluțiile lui Freitas, Fabry, Rareș Pop și Cooper, iar asta s-a văzut atât la Botoșani cât și astăzi.

  În aceiași grupă cu UTA, Voluntari a trecut de Farul cu 2-0, iar Universitatea Craiova a încheiat la egalitate cu Tunari printr-un gol marcat în minutul 90 de Markovic.

  Gloria Buzău – UTA Arad 1-2 (1-0)

  Dumitrache 32 / Freitas 58, Vucenovic 75

  Buzău: Haymamba – Sg. Pîrvulescu, Patapis, Wiktorski, Sălceanu – Georgiev – V. Angelov (Tănasă), Pervan (46 Trebotic), D. Izata (67 Șerban), V. Dumitrache (67 Radic) – Chică-Roșă (67 MIhaiu). Rezerve: Greab – Trebotic, Nadolu, Dobrosavlevici, I. Șerban, Mihaiu, Tănasă, Radic, Golan. Antrenor: Andrei Prepeliță

  UTA: Kucher – Roganovic, Stolnik, Benga, Dumitrașcu – Holst (62 Leidsman), Marku (46 Freitas) – Stahl, Stanciu (46 Rareș Pop), Ofosu (46 Fabry) – Vucenovic (81 Ali Abeid). Rezerve: Iacob – Rodrigues, Abeid, Iurasciuc, C. Mihai, R. Pop, Freitas, Fabry, Leidsman. Antrenor: Mircea Rednic

  Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), Daniel Ilinca (Craiova), Răzvan Tudor (Bucureşti). Rezervă: Mihai Ene (Bucureşti – Bucureşti)

  Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Simona Renta (Galaţi)

  Citește și:

  Rednic schimbă radical formula în meciul din Cupa României cu Gloria Buzău

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.