„UTA are șanse mari la promovare!” UTA vs. Pâncota prin ochii lui Vali Badea (INTERVIU)

  de Lucian Dănilă | 7 noiembrie 2015, 1:46 AM | Interviuri | Sport

  2

  Valentin Badea este unul dintre cei mai buni atacanți care i-a avut România în ultimii 15 ani. Deși a strălucit operioadă destul de scurtă, el a avut câteva sezoane foarte bune în tricoul Stelei, cu care a jucat în Champions League. A rămas în istoria Stelei prin golurile marcate în poarta lui Standard Liege, Dinamo Kiev și Real Madrid.

  Vali a renunțat la cariera de jucător acum doi ani, ultima echipă la care a evoluat fiind chiar UTA. A jucat la Arad într-o perioadă tristă pentru fotbalul local, în deja celebra „eră Marțian”, dar a rămas legat sufletește de club, iar, mai nou este legat și contractual de unii jucători după ce a îmbrățișat noua meserie, cea de impresar. Este asociat cu fostul căpitan al Stelei, Sorin Paraschiv, iar în această toamnă a fost destul de des la Arad participând în calitate de spectatori atât la meciurile echipei UTA, cât și la cele ale Pâncotei.

  Tocmai de aceea i-am pus câteva întrebări legate de UTA, dar și de jucătorii pe care îi reprezintă.

  INTERVIU CU VALENTIN BADEA

  Ai jucat in finalul carierei la UTA. Acum, UTA e o nouă echipă, formată în ultimii trei ani și este în fruntea Ligii a 2-a. Cum vezi viitorul fotbalului arădean, unul pe care l-ai urmărit îndeaproape în ultimul timp?

  UTA a fost ultima echipă la care am jucat. Mă bucur că am evoluat pentru UTA, chiar dacă a fost în Liga a 2-a. Este o echipă de tradiție în fotbalul românesc. Acum, UTA este o echipă cu șanse mari la promovarea pe prima scenă. Spun asta pentru că jucătorii sunt, în majoritatea lor, de doi ani împreuna și au stabilitate pe banca tehnică, având același antrenor. Mai mult decât atât, arădenii au marele avantaj al suporterilor care susțin echipa la toate meciurile.

  – Ai pornit imediat după ce ai încheiat cariera de fotbalist pe un alt drum, cel al impresariatului. Se știe că la meciul UTA – Șoimii Pâncota, trei dintre jucătorii pe care îi reprezinți vor fi, probabil, în teren: Burlă, Dobrean și Pirtea, ultimul de la Pâncota. Poți să le faci o caracterizare?

  – După ce am hotărât sa renunț la cariera de fotbalist, împreuna cu Sorin Paraschiv am decis să rămânem tot în lumea fotbalului, iar acum lucrăm împreuna în impresariat.

  Sunt trei jucatori cu calități extraordinare. Pe Burlă si Dobrean îi știm de doi ani de zile iar de Pirtea am fost informați că este un jucător de viitor și l-am văzut la două meciuri. Apoi am semnat contractul cu el.

  Burlă este un fotbalist puternic, polivalent cu un picior stâng extraordinar.

  Dobrean aleargă foarte mult și are răutatea unui mișlocaș central cum rar mai vezi. S-a văzut și la meciul cu Chindia Târgoviște când a intrat. Roli Nagy a fost foarte inspirat când a ales să joace cu el. I-am și spus că îi va veni rândul să joace si când va intra să îl mai scoată nimeni din echipa.

  Pirtea poate juca mijlocaș stânga sau dreapta. Are o viteză foarte bună, lovește mingea cu ambele picioare si marchează și goluri. Sunt jucători care pot face diferența în Liga 2-a și sunt sigur că în scurt timp vor ajunge în Liga 1.

  – Cât îi ajuta pe acești jucători faptul că unele meciuri din Liga a 2-a sunt transmise la TV?

  – Este foarte important că se transmit meciurile. Astfel, pot să îi vadă mai ușor antrenorii sau conducătorii de la echipele din prima ligă.

  – Cum vezi nivelul actual al fotbalului românesc, dar și diferenta între Liga 1 și Liga a 2-a? Întreb asta prin prisma faptului că am dori sa ne spui dacă crezi că Burlă, Pirtea sau alți jucători din cele două formații ar putea juca în viitor pe prima scenă, sau la un nivel mai bun.

  – Părerea mea e că nivelul fotbalului a scăzut foarte mult comparativ cu ce era, de exemplu, acum 6-7 ani. Ca dovadă, în acea perioadă aveam două echipe în Champions League și trei echipe în Cupa UEFA, actuala Europa League. Totuși, un lucru foarte bun este faptul că s-a luat această decizie de a se juca cu doi juniori în teren la Liga a 2-a și a 3-a.

  Eu am mare încredere în acești trei jucători că vor ajunge în prima ligă dar totul depinde numai de ei. La UTA sunt mai mulți jucători care ar putea ajunge în prima ligă. Mă refer acum la Dennis Man, la Amir Jorza – care are doar 16 ani, sau la Marius Chindriș cu care am fost coleg la UTA și care cred că poate juca și acum în prima ligă.

  Îi urez multă baftă lui Roli și sper sa ducă UTA în prima ligă, acolo unde îi este locul.

  badea 22

  Vali Badea, cel din stânga, pe banca echipei UTA alături de Alin Gligor și Siminic, cei doi jucători care vor fi adversari în meciul UTA – Șoimii Pâncota. 

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Sa inteleg ca te uiti la fotbal doar de vreo 2-3 ani?
    Da, Badea a fost unul dintre cei mai buni atacanti romani din ultimii 15 ani. Nu a prea jucat la nationala ca acolo au jucat Mutu, Marica, etc… Dar Badea a dat „dubla” cu Standard care a calificat Steaua in grupele Champions League dupa 10 ani, Badea a dat gol cu Real, Badea a dat gol cu Dinamo Kiev, Badea a mai dat o gramada de goluri pe la Vaslui si pe la Steaua. E adevarat ca s-a stins repede, dar calitate a avut. Iar ce spui tu, cu acel „cel mai bun atacant”, nu reiese niciunde in articol. Scrie, „unul dintre cei mai buni atacanti”. Chiar daca e in primii 5, in primii zece, asta nu poate cuantifica nimeni, si tot e unul dintre cei mai buni. Il recomanda rezultatele, nivelul unde a evoluat si cifrele…
    Multumesc

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.