marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UTA a provocat primul șoc în noul sezon din L2! Iencsi și-a dat demisia

  de Special Arad | 16 august 2016, 3:36 PM | Sport

  0

  Foresta îşi schimbă antrenorul după etapa a doua. Adrian Iencsi şi-a dat demisia după înfrângerea cu UTA. Sucevenii i-au găsit deja înlocuitor.

  Adrian Iencsi (41 ani) a rezistat doar şase săptămâni pe banca Forestei Suceava. După un debut de sezon ratat, în care sucevenii n-au reuşit să strângă nici măcar un punct din confruntările cu Unirea Tărlungeni, în deplasare, şi UTA, pe teren propriu, tehnicianul în vârstă de 41 de ani a cerut rezilierea pe cale amiabilă a contractului, solicitare care i-a fost acceptată luni la prânz de conducerea clubului.

  „A fost dorinţa mea să plec, considerând că această conjunctură nu e potrivită pentru mine. Foresta este o echipă nouă, lumea vrea rezultate, ori noi am început târziu pregătirea, au venit mulţi jucători noi şi era nevoie de timp ca să ne omogenizăm şi să-mi implementez filozofia de joc. Îmi pare rău că plec atât de repede de la Suceava, un oraş frumos, care mi-a plăcut, şi unde m-am ataşat de mulţi oameni. Am lăsat la Suceava un grup bun de jucători şi sunt sigur că vor avea rezultatele pe care cei de aici le merită şi le doresc. Sper ca această decizie să însemne un lucru bun atât pentru mine, cât şi pentru club, iar antrenorul care va veni după mine va produce şocul mult aşteptat la echipă. Le mulţumesc pentru sprijin băieţilor, conducătorilor, oamenilor de la club şi nu în ultimul rând suporterilor, care au venit în număr mare la stadion ca să ne susţină”, a declarat Adrian Iencsi.

  Poziţia clubului Foresta Suceava faţă de această situaţie a fost enunţată de preşedintele executiv al clubului, Dorin Goian: „Ne pare rău că drumurile noastre s-au despărţit atât de devreme. Să fie clar, pe Adrian Iencsi nu l-a dat nimeni afară, el a dorit să plece. Îi respect decizia, chiar dacă nu am înţeles exact de ce a luat această hotărâre. Îi mulţumesc pentru perioada petrecută la Suceava şi îi doresc mai multă baftă atunci când va veni pentru el următoarea provocare. Ne-am despărţit prieteni şi, cine ştie, poate pe viitor vom avea din nou şansa să lucrăm împreună”, scrie liga2.prosport.ro.

  După înfrângerea cu 2-0 în faţa UTA-ei, Adrian Iencsi recunoştea, sâmbătă, la finalul jocului, superioritatea echipei arădene şi cerea răbdare din partea suporterilor suceveni. „UTA a meritat victoria, dar au fost şi lucruri bune în jocul echipei. Am făcut progrese faţă de etapa trecută, am avut o atitudine mai bună şi un număr de ocazii superior. Din păcate, am început meciul cu o anumită teamă, ne doream să facem o impresie bună la primul meci acasă, mai ales că a venit să ne vadă destulă lume (n.a. au fost aproximativ 3000 de spectatori). Regret că i-am dezamăgit pe suceveni, îi rugăm să aibă răbdare cu noi, o echipă nouă, în formare, cu foarte mulţi jucători noi. Eu sunt primul responsabil pentru rezultatele slabe, sper să vină cât mai repede şi prima victorie foarte importantă pentru moralul nostru”, spunea Iencsi, care nu se gândea în acel moment la demisie.

  Principalul favorit pentru a-l înlocui pe Adrian Iencsi pe banca tehnică a Forestei este Cristian Popovici (46 ani), care ultima oară a pregătit echipa oraşului său natal, SC Bacău. Popovici s-a înţeles verbal cu conducerea grupării de pe Areni şi marţi merge la Suceava pentru a pune la punct toate detaliile contractuale, scrie Liga2.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.