marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UTA a plecat în Austria! Au dus cu ei și istoria și… bunele maniere

  de Lucian Dănilă | 31 iulie 2014, 11:42 AM | Sport

  1

  După calificarea în turul al treilea al Cupei României, obținută aseară în compania celor de la Național Sebiș, UTA s-a îmbarcat în această dimineață în autocarul care îi duce în Austria, la Mallnitz. Acolo, Roland Nagy, Radu Anca și Sebastian Huțan vor pregăti viitorul sezon al alb-roșiilor.

  Jucătorii Bătrânei Doamne vor intra într-un adevărat laborator de pregătire atât fotbalistică, fizic, tehnic și tactic, cât și intelectuală. Dacă de prima parte se ocupă cei trei antrenori, Nagy, Anca și Huțan, de partea intelectuală a încercat să se ocupe team-managerul Codruț Grădinariu. Rămas la Arad „pentru că avem multă, multă treabă aici”, după cum o spune el, Grădinaru a apărut la autocar cu istoria clubului UTA, dar și cu alte cărți care să îmbogățească cultura generală a fiecărui jucător, dar și felul de a se comporta.

  Cărți precum „Codul bunelor maniere astăzi”, „Cei 7 de ani de acasă” sau „Arta conversației civilizate” se află în atocarul care îi duce pe arădeni la Mallnitz. Mai rămâne să fie și citite… Grădinaru le-a mai pus la pachet: „Minte, caracter, personalitate”, „Drumul spre fericire, terapie de suflet”, „Secretele succesului în era digitală”, „Să nu atingi această carte!” și „Iubire, libertate și solitudine”.

  uta grad

  Un număr de 24 de jucători au urcat în autocar. Aceștia sunt: Mitrea, Bodea și Mara – portari ; Ad. Voicu, Ad. Popa, Cotoc, Botiș, Suslak, Filaret, Varga, Copil, Chindriș, Nădăban, Hlistei, Burlă, Gheorghiță, Dobrean, Michel Vlad, Ciprian Rus, Petrică Dragoș, Ivănică, Leucuța, Bulza și Adrian Petre (atacant de la echipa de juniori).

  UTA are în program și două jocuri amicale, cu echipe din liga a treia austriacă. Acestea urmează să aibă loc sâmbătă și miercuri.

  Wild este accidentat. Lazea a refuzat să semneze

  Eric Wild nu a plecat în cantonamentul din Austria din cauza unei accidentări la genunchi. Titular la barajul de la Lugoj, Wild a suferit o întindere de ligamente la genunchi și va lipsi cel puțin o lună de la pregătire. Florin Lazea nu a urcat, nici el, în autocar, dar el din alte motive. „Nu ne-am înțeles cu Lazea. Pretențiile financiare ale lui Lazea au depășit posibilitățile noastre. Noi dorim ca la UTA să evolueze doar cei care își doresc să apere aceste culori, acest brand”, spune Codruț Grădinariu.

  La Arad a rămas și Ousmane Mansour, acesta pregătindu-se cu echipa a doua sub comanda lui Dan Stupar.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.