UTA a pierdut cu Dinamo, la loviturile de departajare, în semifinala națională de Under 19

  de Lucian Dănilă | 1 august 2020, 1:42 PM | Sport

  0

  Este un weekend fierbinte și la propriu și la figurat pentru întreaga suflare utistă. Mâine, echipa de seniori joacă un meci decisiv la Pitești, cu FC Argeș, partidă în care se joacă practic cu promovarea pe masă.

  UTA are nevoie mâine de o remiză sau de victorie pentru a promova, în timp ce o înfrângere ar putea să o trimită la meciul de baraj promovare/retrogradare, iar una dintre posibilele adversare ar putea fi chiar Dinamo București.

  De ce amintim aici despre Dinamo? Pentru că în această dimineață, echipa de juniori U19 a clubului UTA, antrenată de Sandu Gaica, Adi Ungur și Mihai Petcuț, a disputat semifinala campionatului național tocmai cu echipa similară a celor de la Dinamo.

  Meciul s-a jucat la Buftea. După timpul regulamentar de joc a fost 2-2, juniorii clubului Dinamo conducând de două ori în acest joc, cu 1-0, apoi cu 2-1. După un rezultat alb la pauză, în minutul 52 bucureștenii au deschis scorul prin Stan. După doar două minute, UTA a egalat pruin Truță, cel care îl înlocuiese cu câteva minute înainte pe Merian.

  În minutul 69, Dinamo a marcat pentru 2-1 prin Chiriac, dar după alte două minute a egalat în urma unei acțiuni personale purtate de Andrei Gavrilă. În finalul jocului, UTA a ratat două imense ocazii care o puteau trimite în finală. Moldovan (min. 82) a trimis peste poarta goală, din careu, în urma unei pase venite de la Simon, iar în ultimele minute, șutul lui Boștină a fost salvat in extremis de portarul Fara.

  S-a încheiat 2-2, după care s-a trecut la loteria penalty-urilor de departajare. Victoria a revenit celor de la Dinamo cu 4-3. Boștină, Simon și Vulturar au marcat pentru UTA, dar au ratat Gavrilă și Pașcu. Dinamoviștii au irosit doar penultimul lor penalty.

  Dinamo va juca finala cu cei de la Viitorul Constanța, după ce echipa clubului patronat de Gică Hagi a trecut cu 2-1 de CFR Cluj în cealaltă semifinală.

  UTA: Opric – Haloş, Salka, Paşcu, Mohaci – Gavrilă, Vulturar – Rădulescu (79 Boștină), Panchici (44 Moldovan), Merian (46 Truță) – Simon. Rezerve: Cristea – Pătlăgică, Vidican, Truţă, Mihai, Moldovan, Sfîrlea, Boştină

  Dinamo: Fara – Zamfir, Brat, Giafer, Androne – Stan, Florescu, Mitran, Borcea – Chiriac, Matei. Rezerve:  Ciobanu – Balcan, Spînu, Geamănă, Floarea, Stelea, Diniță, Ionescu, Vioiu

  Arbitri: Andrei Moroiță (Ploieşti) – Nicuşor Marin (Suseni), Gheorghiță Bălan (Piteşti)

  Observator: Nicolae Marodin (Bucureşti)

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.