USR organizează alegeri preliminare pentru primăria Arad

  de - | 20 iunie 2019, 11:55 AM | Comunicate contra cost

  0

  Orașul Arad traversează de 15 ani cea mai dificilă perioadă politică și administrativă din istoria sa post revoluționară. Viața administrativă a orașului a fost acaparată, vreme prea îndelungată, de aceeași persoană și de un cerc de susținători promovați în funcții pe criterii de obediență politică.

  Absența profesionalismului și a transparenței în procesul decizional, îmbinate cu manipularea și dezinformarea au generat daune grave calității vieții din orașul nostru. Lipsa spațiilor verzi și a investițiilor în sănătate, falimentul termoficării, pierderea unor simboluri precum stadioanele demolate, ștrandul și cetatea, infrastructura scumpă și de proastă calitate, toate sunt efectele unei administrații care a construit un sistem opac și neperformant.

  Cunoașterea candidaților și a soluțiilor pentru Arad trebuie făcută din timp, pentru simplul fapt că așa este normal și firesc. Arădenii trebuie să cunoască persoana care va ocupa fotoliul de primar deoarece de competența și buna credință a acestei persoane vor depinde servicii publice care influențează semnificativ viața noastră și a celor dragi.

  Modul de desemnare a contracandidaților de către formațiunile politice consacrate, fie prin jocuri de culise, fie prin interveniții de la București, a blocat construcția unei alternative politice acceptată de către arădeni. PSD și PNL au impus alegerea primarului printr-un singur tur pentru a păstra primarii în funcție. Consecința a fost absenteismul la vot și alegerea primarului de către un număr mic de cetățeni.

  Desemnarea candidatului susținut de USR Arad prin alegeri primare reprezintă o ruptură față de aceste cutume, față de un sistem care a eșuat.

  Credem că doar în jurul unui candidat competent, al unui program profesionist și al unei echipe de consilieri competenți se construiesc soluții de succes.

  Următorul primar nu mai poate fi un necunoscut și nu va ateriza în Arad din întâmplare. Desemnarea viitorului primar se va face prin competiție și dezbateri la care vor avea acces toți arădenii. Competiția este deschisă și pentru cei care azi nu sunt în USR dar cred că au soluții pentru Arad. Îi așteptăm să se înscrie în cursa electorală pentru desemnarea candidatului USR.

  Ne dorim să cunoașteți cât mai multe despre candidații USR, programul și soluțiile propuse. Pentru acest lucru, procesul de alegere a candidaților noștri va fi deschis și transparent publicului, presei, societății civile. Fiecare arădean va putea urmări competiția internă și va putea participa la toate dezbaterile pentru desemnarea candidatului la funcția de primar.

  Alegerile pentru Parlamentul European ne arată că zeci de mii de arădeni au încredere în noi. Suntem astăzi principala alternativă pentru salvarea orașului și suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem. Am reușit să construim această forță politică cu răbdare și consecvență fără a negocia vreo secundă principii sau a face vreun compromis cu puterea locală sau cea centrală.

  Știm că putem câștiga aceste alegeri, iar scopul nostru este să oferim arădenilor o administrație cinstită și profesionistă și credem că acest lucru se poate întâmpla doar dovedind, prin tot ce facem, că suntem transparenți, competenți și pregătiți să guvernăm responsabil.

  Regulamentul, inclusiv calendarul acestei competiții pot fi consultate la adresa: http://bit.ly/PrimariesUSRArad

  View Fullscreen
  View Fullscreen

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.