joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad: Clarificări privind Palatul Copiilor din Arad

  de - | 1 octombrie 2019, 1:11 PM | Comunicate contra cost

  0

  Prin intermediul deputatului Sergiu Cosmin Vlad, USR a interpelat Ministerul Educației cu privire la situația concretă și posibilele soluții pentru sediul Palatului Copiilor din Arad. Unica rezolvare pe termen lung este preluarea instituției de către autoritățile locale, împreună cu sediul aflat în construcție și finalizarea acestuia.

  Inspectoratul școlar nu a mai achitat chiria din luna iunie, cerând în mod absurd mutarea copiilor și a activității Palatului într-un termen ridicol, de 7 zile. Deși impropriu, actualul sediu are avantajul locației centrale, astfel că încă mai sunt aproximativ 2.000 de copii care frecventează activitățile sale.

  Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR: „Dincolo de problema achitării chiriei restante, am dorit să știm care este stadiul lucrărilor la noul sediu de la cartodrom, sumele necesare pentru finalizarea sa și cât anume a alocat deja Ministerul din bugetul acestui an? Am cerut un termen pentru finalizarea lucrării, deoarece reprezintă singura soluție funcțională pentru relocarea Palatului.

  Am mai întrebat care au fost demersurile Primăriei Arad în direcția preluării instituției, dacă acestea există și în ce condiții este dispus Ministerul să facă transferul. Sperăm să ni se ofere aceste informații, pentru ca ele să aducă o clarificare și să ajute la stabilirea unei soluții corecte.

  Ideile vehiculate, de mutare la Galeria sau în alte spații, nu sunt acceptabile pentru că invariabil vor conduce la reducerea numărului de elevi ai Palatului, exact ceea ce dorim să evităm. Personal, optez pentru preluarea instituției de către municipiul Arad, cu tot cu noul sediu și finalizarea de urgentă a acestuia. Numai așa vom avea garanția că cei mai talentați copii ai orașului vor putea să se bucure de pasiunile lor în cele mai bune condiții, așa cum merită”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.