USR Arad: Cât mai rezistă termoficarea în Arad?

  de - | 26 septembrie 2018, 10:27 AM | Comunicate contra cost

  1

  USR Arad trage un nou semnal de alarmă asupra problemelor sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul nostru. Se impun măsuri urgente, prin care populația să fie ajutată să își monteze echipamente individuale de încălzire, actualul sistem depășind deja momentul până la care mai putea fi salvat.

  Managementul defectuos și dezinteresul pentru orice fel de măsuri care să remedieze problemele, au condus la acumularea unor datorii uriașe de către sistem. În același timp, lipsa investițiilor în rețelele de transport și distribuți și în echipamentele de producere a energiei termice au condus la îmbătrânirea acestora și la funcționarea în parametrii necorespunzători, cu mari pierderi.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „În prezent avem CET Arad în insolvență, iar CET Hidrocarburi este tăiat pe bucăți pentru fier vechi. Datoriile sistemului cresc lună de lună și în curând nu va mai putea funcționa. Gazul va fi oprit, la fel ca iarna trecută, iar arădenii vor rămâne în frig.

  Se impune de urgență trecerea la un nou sistem, unica variantă fiind acum montarea de centrale individuale sau de bloc. Sistemul actual este prea franjurat pentru ca altceva să funcționeze, iar costul refacerii sale este uriaș și nu merită, în condițiile în care nu mai are suficienți clienți.

  Soluția propusă de USR încă de iarna trecută constă în implicarea municipalității, care trebuie să susțină financiar, cu credite și subvenții, montarea centralelor la cetățenii care încă sunt beneficiari ai sistemului centralizat. Subvenția trebuie diferențiată în funcție de posibilitățile materiale ale beneficiarilor.

  Cu cât va întârzia mai mult implementarea acestei soluții, cu atât costurile materiale și sociale vor fi mai mari. Vrem să știm cine își va asuma responsabilitatea pentru cetățenii, pentru școlile și spitalele care vor rămâne în frig, precum anul trecut”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acolo este o mina de bani nemunciti!Administratorii de blocuri sunt pe mana cu ei,frate te amenința sa nu pui termoteca unde sa ajuns!Artermul ia abur de 400 de grade de la CET care turbinele îl fac gratis si birourile umfla facturile ca plesnesc!Hoți cu acte legale frate!Centralele de bloc asta e soluția sau ne mutam la sat si lăsam pe ei sa plătească facturile!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.