vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ursula von der Leyen: „Vom propune azi interzicerea totală a petrolului rusesc din Europa”

  de - | 4 mai 2022, 12:45 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  1

  Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus o interdicție treptată a importurilor de petrol din Rusia, în cadrul unui nou pachet de sancțiuni, relatează agenția de știri Reuters, citată de Digi24.

  Astăzi vom propune interzicerea petrolului rusesc din Europa. Va fi o interdicție completă a importurilor din toată Rusia”, a spus Ursula von der Leyen în Parlamentul European de la Strasbourg.

  Dacă va fi aprobat de guvernele UE, planul va marca un punct de cotitură pentru blocul comunitar, care este dependent de energia rusă și trebuie să găsească surse alternative.

  Președintele rus Vladimir Putin trebuie să plătească un preț, un preț mare, pentru agresiunea sa brutală”, a mai spus Von der Leyen.

  Rusia exportă două treimi din petrolul său către UE. În 2021, Rusia a furnizat 30% din ţiţeiul şi 15% din produsele petroliere achiziţionate de UE, iar factura s-a ridicat la 80 de miliarde de dolari, a indicat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.