Uriașul blând a lăsat poarta goală a celor de la FC Porto. Alfredo Quintana a murit la doar 32 de ani

  de - | 27 februarie 2021, 2:02 PM | Internaţional | Sport

  0

  Moartea continuă să secere vieți tinere în sportul mondial. Alfredo Quintana, portarul lui Porto și al naționalei de handbal a Portugaliei, a murit ieri la vârsta de 32 de ani.

  Portarul echipei, Alfredo Quintana, a suferit un stop cardio-respirator, medicii au sosit imediat și l-au transportat de urgență la spital după ce reușiseră să-l stabilizeze.

  Nu ne-am gândit vreodată că va trebui să scriem acest mesaj: dragul nostru Alfredo Quintana a plecat. Ni-l vom aminti pentru totdeauna ca unul dintre noi. Un adevărat dragon. Odihnește-te în pace!“, au scris cei de la FC Porto.

  După ce a jucat pentru naționala Cubei în 2009 la CM din Croația, competiție la care a fost prezentă și naționala României condusă pe atunci de Aihan Omer (cu Marian Cozma în lot), Alfredo Quintana s-a stabilit în Portugalia doi ani mai târziu și a semnat cu FC Porto. A fost naturalizat rapid și a debutat în 2014 și în reprezentativa Portugaliei.

  Goalkeeper-ul de aproape 2 metri avea un calm exasperant cu care își domina adversarii aflați în fața sa, pe semicerc. Cu intervenții providențiale atât la FC Porto cu care a câștigat titlul de șase ori, cât și la națională, Quintana a cunoscut notorietatea în sportul cu mingea pe semicerc, consacrându-se drept unul dintre cei mai valoroși portari ai Europei.

  Mai multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.