sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Uriașul blând a lăsat poarta goală a celor de la FC Porto. Alfredo Quintana a murit la doar 32 de ani

  de - | 27 februarie 2021, 2:02 PM | Internaţional | Sport

  0

  Moartea continuă să secere vieți tinere în sportul mondial. Alfredo Quintana, portarul lui Porto și al naționalei de handbal a Portugaliei, a murit ieri la vârsta de 32 de ani.

  Portarul echipei, Alfredo Quintana, a suferit un stop cardio-respirator, medicii au sosit imediat și l-au transportat de urgență la spital după ce reușiseră să-l stabilizeze.

  Nu ne-am gândit vreodată că va trebui să scriem acest mesaj: dragul nostru Alfredo Quintana a plecat. Ni-l vom aminti pentru totdeauna ca unul dintre noi. Un adevărat dragon. Odihnește-te în pace!„, au scris cei de la FC Porto.

  După ce a jucat pentru naționala Cubei în 2009 la CM din Croația, competiție la care a fost prezentă și naționala României condusă pe atunci de Aihan Omer (cu Marian Cozma în lot), Alfredo Quintana s-a stabilit în Portugalia doi ani mai târziu și a semnat cu FC Porto. A fost naturalizat rapid și a debutat în 2014 și în reprezentativa Portugaliei.

  Goalkeeper-ul de aproape 2 metri avea un calm exasperant cu care își domina adversarii aflați în fața sa, pe semicerc. Cu intervenții providențiale atât la FC Porto cu care a câștigat titlul de șase ori, cât și la națională, Quintana a cunoscut notorietatea în sportul cu mingea pe semicerc, consacrându-se drept unul dintre cei mai valoroși portari ai Europei.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.