Urâtul și ignoranța din spatele unei fotografii, altfel, superbe! Astăzi, în Arad, copiii au fost lăsați în ploaie… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 15 mai 2018, 4:01 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Este despre ignoranță, despre nepăsare, despre urâtul din spatele unei fotografii, altfel, superbe. Șase copilași stau înghesuiți sub o umbrelă mică, verde și inserată cu flori. Sunt șase copii de la țară pe care părinții i-au trimis la școală la oraș tocmai în ideea de a primi o educație mai bună.

  Fotografia a fost realizată în această după amiază lângă Școala Generală nr. 11 de pe strada Poetului, o școală despre care am mai scris, dar nu neapărat de rezultatele elevilor de la această instituție de învățământ cât despre problemele din zonă. Știm că la ieșirea din curtea școlii este o trecere de pietoni, dar pe strada Poetului nu se prea respectă viteza legală și au fost mai multe cazuri cu copii loviți de mașini chiar pe „zebră”. Mai mulți părinți au cerut să fie montat un semafor în acel loc, dar deși au trecut doi ani de atunci acel semafor lipsește cu desăvârșire.

  O altă problemă este tocmai cea care a generat această fotografie. Școala dispune de un microbuz pentru deplasarea copiilor care fac naveta de la Iratoșu, Variașul Mic, Variașul Mare și alte localități, dar nu există niciun loc amenajat pentru acești copii navetiști. În zilele în care plouă sau ninge, micuții școlari se ascund efectiv sub streașina casei de vizavi de școală, iar dacă unul dintre copii dispune de o umbrelă, sub aceasta se constituie un adevărat grup de patru-cinci copii, la fel ca în fotografie.

  Din punct de vedere emoțional, fotografia este superbă. Șase copii adunați sub acea mică umbreluță pentru a se feri de ploaia care a căzut astăzi peste Arad, în unele locuri chiar cu grindină. Această fotografie semnifică solidaritatea celor mici, ajutorul pe care și-l oferă unul altuia în timp ce autoritățile chiar se fac că plouă. Dar astăzi chiar a plouat, și a fost o ploaie torențială. Cei șase copii din fotografie au scăpat fără a se uda până la piele, dar cei care nu au avut umbrele au mers uzi acasă și înfrigurați.

  Poate cineva vede aceste rânduri, poate cineva vede această fotografie, poate cineva care poate face ceva chiar se apucă de treabă și în viitorul apropiat va apărea în zonă să apară un refugiu pentru acești copii lăsați în bătaia vântului și a ploii.

  Distribuie articolul

  Comentarii

    • Crede-ma ca este preventie si cu 1500 amenda la 60 km/h, prima data platesti a doua platesti a trei-a s-ar putea sa te gandesti sa mergi cu 49 km/h
     Dar ………… noi avem probleme ca radarul sta la panda , politia da amenzi si etc etc. probabil radarul ar trebui amplasat pe mijloc intre benzile de circulatie, presemnalizat cu 2 triunghiuri reflectorizante si girofarul pornit……
     Romania care este …..

     +4 voturi
     +1
     -1
   • Draga doamna, sa știți ca ne pasa de copii noștri și chiar facem sacrificii sai trimitem la o școală, țin sa va spun ca sunt localități unde copii nu au școală și unde este școală copii sunt comasati, deci nu cred ca dv v-ați trimite copilul într-o școală în care sunt comasate trei clase, a 2a, a 3 a și chiar clasa a4.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.