Update 2Transportatorii reacționează rapid în urma deciziei autorităților de a bloca traficul pe caniculă

  de Special Arad | 2 August 2017, 8:23 AM | Știri Arad | Topic special

  11

  Update, ora 12:20:  Membrii Asociației Transporturilor APTE 2002 au reacționat față de decizia CNAIR de a interzice transportul de peste 7.5 tone pe drumurile județene, pe perioada caniculei, fiind de părere că staționarea în asemenea condiții meteorologice extreme are un efect negativ asupra șoferilor.

  Aceștia oferă ca exemplu măsurile luate în țările vecine, unde măsurile au fost exact opusul celor din România.
  Asociația Transportatoriilor APTE 2002 a trimis adrese Ministerului Transporturilor respectiv CNAIR pentru găsirea unei soluții asfel încât conducătorii auto să nu fie obligați să staționeze în caniculă, la temperaturi de 40 de grade.
  Mai jos vă prezentăm adresa trimisă de Asociație:
  „Către CNAIR
  În atenția d-lui Director
  Stimate domnule director,
  APTE 2002 (Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002) a luat cunoștință comunicatul CNAIR, privind restricţiile de circulaţie cauzate de caniculă în 15 de judeţe, datorate caniculei.
  Prin pezenta adresă vă aducem la cunoștință faptul că asociația noastră consideră acestă hotărâre este incorectă pentru că asfel, conducători auto sunt obligați să suporte temperaturi de 40-50 grade în cabina mașiniilor, ceea ce periclitează sănătatea chiar viața acestora.
  Precizăm că în țările vecine, de exemplu Ungaria, măsura a fost luată exact invers, respectiv resticțiile de la sfârșitul săptămânii au fost ridicate din cauza caniculei și pentru protejarea conducătoriilor auto.
  Vă rugăm să ne sprijiniți pentru găsirea unei soluții asfel încât să putem proteja factorul uman în condițiile în care temperaturile pot ajunge până la 40 grade” .


   

  Update, ora 11:30: Traficul este în „disperare” în Arad! Canicula face „victime”

  Potrivit informațiilor pe care le deținem, interzicerea traficului de mare tonaj pe drumurile județene nu este întru tocmai respectat de șoferi. Multe TIR-uri sunt oprite pe marginea drumului între Horea și Vladimirescu. Soferii, ori nu știu de interdicții, ori încearcă să ocolească mașinile de control ale autorităților. Mai mult ca sigur că unii dintre ei își dau mesaje pe stații că sunt contrioale. Din ceea ce am putut constata, TIR-urile circulă pe ruta ocolitoare, pe șoseaua Vladimirescu – intersecție cu Horea – centura Aradului.

  Precizăm că foarte multe TIR-uri sunt trase pe marginea drumului, așteptând probabil bunăvoința autorităților.

  20562879_1964284477194119_682158084_n

  20562855_1964284457194121_1740841895_n

  20562707_1964284470527453_1484206930_n

  20562733_1964284453860788_232753299_n

  Știri Arad. Având în vedere Codul Portocaliu de caniculă valabil de miercuri în vestul României, traficul de mare tonaj (peste 7.5 tone) pe drumurile județene din Arad este interzis în intervalul orar 8-20. Restricția rămâne valabilă până la reevaluarea situației de către Consiliul Județean Arad, a anunțat Consiliul Judetean.

  Totodată autoritățile atrag atenția că echipe de control coordonate de Consiliul Județean vor verifica respectarea restricției de tonaj.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asociatia Transportatoriilor APTE2002, a trimis adrese Ministerului Transporturilor respectiv CNAIR pentru gasirea unei solutii asfel incat conducatorii auto sa nu fie obligati sa stationeze in canicula la temperaturi de 40 de grade .

   Catre CNAIR

   In atentia d-lui DIRECTOR

   Stimate domnule director,

   APTE 2002 (Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002) a luat cunostinta comunicatul CNAIR, privind restricţiile de circulaţie cauzate de caniculă în 15 de judeţe, datorate caniculei.

   Prin pezenta adresa va aducem la cunostinta faptul ca asociatia noastra considera acesta hotarare este incorecta pentru ca asfel, conducatori auto sunt obligati sa suporte temperaturi de 40-50 grade in cabina masiniilor, ceea ce pericliteaza sanatatea chiar viata acestora.

   Precizam ca in tarile vecine, de exemplu Ungaria masura a fost luata exact invers, respectiv restictiile de la sfarsitul saptamanii au fost ridicate din cauza caniculei si pentru protejarea conducatoriilor auto.

   Va rugam sa ne sprijiniti pentru gasirea unei solutii asfel incat sa putem proteja factorul uman in conditiile in care temperaturile pot ajunge pana la 40 grade .

   --7 voturi
   +1
   -1
   • Dar ce facem cu soferii al caror program se termina in perioada de canicula? Nu le este pusa viata in pericol? Sau cu cei care iarna stationeaza la temperaturi de -20 grade? Riscul este doar in România? „Pe afară ” n-am auzit sa se „revolte” cand se stabilește, punctual, altceva. Oare tranportatorii nu pun viata cetatenilor in pericol cand circula pe stradute cu limita de tonaj de max 3.5 t ? (Azi, „pe mal”)

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. Voi sa respectați Legea inainte sa ca victimizați, ati înțeles? Drumurile județene sunt praf si pulbere din cauza ca circulați doar la supratonaj, toti încărcați cu cate 35-40 de tone!
   Asa ca nu mai faceti pe Mironosițele si respectați ce vi se impune.
   Cat despre ceilalti transportatori, cei care transporta marfa, am un mesaj: platiti-va taxele si impozitele si nu mai furați statul roman!
   Cand veti face asta si nu veti mai fura, veti putea deschide gura.
   Pana atunci, MUCLES!

   +13 voturi
   +1
   -1
  3. Pt IPOCRIZIE:

   De unde ai strans atata frustrare? Ai idee macar ce ar insemna sa incarci 40 tone pe o semiremorca?
   Cat despre taxe si impozite….cred ca ar trebui sa faci niste verificari inainte de a iti da drumu la gura. Cel putin transport extern nu prea mai poti sa faci daca nu esti la zi cu ele.

   O zi frumoasa si cu cat mai putine frustrari 😉

   --9 voturi
   +1
   -1
  4. Pt Ionuț ipocritul frustrat

   Ce zici de motorina adusă cu tirul din Serbia in vase de plastic de 1000. In acte lapte, in realitate motorina. Evaziune fiscală?? Furt?
   De țigările carate in UE cu TIR-ul mai are loc sa discutam? Cheltuieli fictive înregistrate in contabilitate? Mai vrei? De spagile pe care le platiti celor de la casele de speditii sa va dea curse ce părere ai, frustratule? Cine e frustrat, hoțule? Faceti bani din furtișaguri, ati carat mai toti țigări cu camioanele, cei care transportați cu bena aveti niste rable de nedescris si tot voi aveti pretenții? Circulați prin municipiu fara sa platiti taxa de tranzit, hai ca m-am plictisit sa dau replici unor idioti hoti din tata-n fiu.
   Respectați restricțiile fara sa comentați.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.