Update 2Adolescenții au ieșit speriați de la Evaluarea Națională. VEZI SUBIECTELE și ce spun despre ce „le-a picat”…

  de Raluca Medeleanu | 22 iunie 2015, 7:22 AM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  UPDATE: În urmă cu câteva minute, elevii de clasa a VIII-a au început să iasă din sălile de clasă, după ce au scris tot ce au știut (sau nu) la proba de limba şi literatura română, prima din cadrul examenului de Evaluarea Naţională 2015.

  Unii zburdau veseli afară în curte, iar alții mărșăluiau cu groază, abia astâmpărându-și lacrimile, către părinții și prietenii care îi așteptau cu sufletul la gură, pentru a afla ce subiect „le-a picat”.

  „Tatăl” tuturor răutăților și tragediilor: Basmul.

  Special Arad a dat o fugă până la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”, pentru a afla părerile elevilor despre prima probă a Evaluării Naționale, dar a reușit cu greu să găsească pe cineva dispus să vorbească, mulți fiind ori prea dezamăgiți de experiența avută, ori prea fericiți că au scăpat, încât să vrea să stea de vorbă.

  Doi elevi simpatici au fost însă dispuși să ne împărtășească câte puțin impresiile lor.

  Subiectele primite la română

  en2ev1

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 – SUBIECTE ROMÂNĂ. Elevii de clasa a VIII-a susţin luni, 22 iunie, proba scrisă de la limba şi literatura română, prima din cadrul examenului de Evaluarea Naţională 2015. Pe 23 iunie are loc proba la limba şi literatura maternă, iar pe 24 iunie elevii vor susţine ultima probă de la Evaluare Naţională 2015, cea la matematică. Special Arad vă va ține, luni, la curent, în timp real, cu toate informaţiile legate de subiecte şi barem EVALUARE NAŢIONALĂ 2015.

  Elevii de clasa a VIII-a susţin luni, 22 iunie, prima proba scrisă din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2015, la limba şi literatura română. Pe 23 iunie are loc proba la limba şi literatura maternă, iar pe 24 iunie are loc ultima probă de la Evaluare Naţională 2015, cea de matematică.

  Evaluare Naţională 2015. Ministerul Educaţiei a modificat în august 2014 programa de examen la Limba şi literatura română şi la Matematică. Noua programă de examen la Limba şi literatura română introduce printre cunoştinţele evaluate trăsăturile specifice genului dramatic “în opere literare studiate sau în texte la prima vedere”. De asemenea, elevii vor trebui să ştie despre trăsăturile speciilor literare romanul, doina populară, balada populară, pe lângă schiţă, basmul popular, pastelul, fabula şi nuvela, care erau trecute şi în programa veche.

  Metodologia de examen prevede că subiectele pot curpinde rezolvarea unor exerciţii  cu “semne de punctuaţie: punctul, virgula, două puncte, ghilimelele, linia de dialog, semnul întrebării, semnul exclamării, cratima, punctul şi virgula, linia de pauză; – semne ortografice: cratima, punctul;”

  La ultimul subiect, elevii vor primi de redactat un  text argumentativ prin care să-şi susţină opiniile şi preferinţele cu privire la o temă dată.

  Evaluare Naţională 2015. Calendar

  13 iunie – încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

  15-17 iunie – înscrierea la Evaluarea Naţională

  22 iunie – limba şi literatura română – probă scrisă

  23 iunie  – limba şi literatura maternă – probă scrisă

  24 iunie – matematica – probă scris

  26 iunie – afişarea rezultatelor (până la ora 16)

  26 iunie – depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)

  27 iunie-29 iunie – rezolvarea contestaţiilor

  30 iunie – afişarea rezultatelor finale după contestaţii

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.