joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update TIR-ul blocat între Mădrigești și Slatina de Mureș s-a rătăcit din cauza GPS-ului

  de Special Arad | 21 martie 2018, 10:50 AM | Gurahonţ | Știri Arad

  1

  imagine cu scop ilustrativ

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență a Județului Arad anunță că a trimis în aceaastă dimineață echipaje în căutarea uei persoane ramase blocată cu TIR-ul pe DJ708, între localitățile Mădrigești și Slatina de Mureș din județul Arad.

  Din primele informații se pare că însoțitorul șoferului este cu probleme medicale. La fața locului s-au deplasat echipaje de la Secția Bârzava și Garda Gurahonț.

  Update, ora 10:50

  „În aceasta dimineață, șoferul unui autotren care venea din Polonia și a întrat în țară pe la PCTF Vărșand, a setat GPS pentru a ajunge pe cea mai scurtă rută spre Valea Mureșului. Cea mai scurtă rută a însemnat pentru GPS, Vărșand – Gurahonț – Madrigești – Slatina de Mureș – Julița.

  În jurul orei 6:15 minute a apelat serviciul 112 și a anunțat că persoana care îl însoțește se simte rău, iar camionul a derapat și nu poate se mai poate deplasa. Nu a știut sa precizeze locația în care se află.

  A început o lupta contra cronometru din partea dispecerilor și a ofițerului se serviciu pentru a identifica locația în care se afla. Soferul a transmis marca de telefon pe care o deține apoi coordonat de dispecer, după aproximativ 10 minute a reușit sa transmită coordonatele geografice a locației. Pentru localizare acestea au fost transformate și suprapuse peste programul 112 astfel ca în câteva minute victima a fost localizată între localitățile Madrigesti și Slatina de Mureș pe drumul județean. Au fost trimise în zona forte ale Gărzii nr. 2 Gurahonț și a Gărzii nr 1 Bârzava cu autospeciale 4×4 și două ambulanțe ale SAJ de la Săvârșin și Gurahonț. După aproximativ 45 de minute, autotrenul a fost identificat, iar victima, o femeie, preluata de către un echipaj SAJ pentru evaluarea stării de sănătate.”, a transmis ISU Arad, potrivit banatulazi.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.