miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Update Am avut dreptate: Facultatea de Sport a UVVG s-a mutat (și) oficial pe strada Eminescu!

  de Lucian Dănilă, Raluca Medeleanu | 6 octombrie 2015, 10:00 AM | Știri Arad

  8

  UPDATE: În urma publicării articolului din data de 15 septembrie, în care Special Arad a anunțat că Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UVVG Arad se va muta, la începutul noului an universitar într-un nou sediu, și anume pe strada Mihai Eminescu, conducerea UVVG a continuat să nege cu vehemență acest lucru. Nici un reprezentant nu a fost în stare să recunoască oficial această decizie, chiar dacă, în paralel, deja se transportau cutiile către noul sediu.

  Astăzi însă, oricare scepticism se spulberă, tăblia dezvăluind adevărul gol goluț și demonstrând că redacția noastră a avut dreptate publicând știrea. Exact cum am spus și în articolul inițial, clădirea de pe Eminescu găzduiește Facultatea de Educație Fizică și Sport,  împreună cu cea de științe umaniste, sub o nouă singură denumire, aceea de „Facultatea de Științe Socio-umane și Educație Fizică și Sport”.

  Singurul lucru rămas, în continuare, sub semnul întrebării este: Ce se va alege de Baza Constructorul? Demolarea, pentru a face loc unei noi parcări? Ținând cont că și acest lucru a fost negat la fel de puternic, noi tindem să credem că da.


  Titlu Principal: Se demolează Baza Constructorul? UVVG părăsește spațiul, Falcă vrea o nouă parcare (15 septembrie 2015)

  Știri Arad. Zvonurile demolării Bazei Constructorul au apărut din urmă cu mai bine de o lună de zile. „Constru’” naște multe nostalgii în Arad. Generația 40 plus a petrecut multe nopți albe în ceea ce era clubul „Constru’”, iar pe terenurile de bitum din incinta bazei sportive… până la urmă, se desfășurau adevărate festinuri fotbalistice după sistemul „echipa câștigătoare rămâne pe teren” în condițiile în care în fiecare weekend se adunau minim cinci-șase echipe.

  Erau anii în care tinerii de atunci știau să se distreze în cel mai clasic mod al termenului „distracție”, fără wi-fi, fără smartphone și evident fără Messenger sau „selfie”-uri.

  Totodată, erau ani în care tinerii arădeni făceau sport, acel sport de masă care aduna peste 30-40 de competitori amatori, dar foarte talentați unii dintre ei, dar și 30-40 de – cum vreți să le spuneți – chibiți, prieteni, băgători de seamă, etc., adică cei care se ocupau cu încurajarea sau enervarea unoeri a celor care băteau mingea (n.r. vorba Simonei Halep). Anii au trecut, vremurile s-au schimbat, la fel și ocupațiile adolescenților arădeni. Baza Constructorul a intrat în proprietatea Universității de Vest „Vasile Goldiș” și, fiind o bază sportivă, evident că acolo a funcționat Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UVVG Arad.

  Acolo se juca fotbal, handbal, tenis de câmp, sau efectiv se socializa față în față. Acolo s-au născut și s-au rupt relații, s-au născut mari iubiri care, unele, au ajutat și la creșterea demografică a orașului. Acum, ca să nu exagerăm, nu insistăm pe această creștere demografică, dar sunt mulți arădeni care nu uită niciodată că la „Constru’” că acolo le-a ieșit primul sărut, acolo au băut prima bere sau acolo și-au întâlnit prima dată actuala sau fosta soție…

  Gata cu istoria… Ce am aflat noi?

  Faptul că Facultatea de Sport din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, împreună cu Facultatea de Psihologie,  vor părăsi în aceste zile actuala locație de la Baza Constructorul. Mutarea va trebui finalizată înainte de începerea noului an universitar, pe strada Eminescu nr.15. Clădirea va găzdui facultățile, împreună cu cea de științe umaniste, sub o nouă singură denumire, aceea de „Facultatea de Științe Socio-umane și Educație Fizică și Sport”.

  Din informațiile pe care le deținem, UVVG nu intenționează să mute vreo altă facultate în spațiul ce va rămâne gol, de pe faleza Mureșului, de-a lungul străzii D. Praporgescu.

  Dezinformare sau chiar lipsă de informare?

  Săptămâna trecută am sunat la toate telefoanele fixe din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”. L-am sunat pe Daniel Albu, purtătorul de cuvânt și l-am întrebat dacă este adevărat că cele două facultăți din cadrul Universității care funcționează la baza Constructorul părăsesc incinta. „Nu știu nimic despre acest subiect dar revin cu un telefon”, ne-a spus Albu. Între timp am sunat pe fix la Facultatea de Educație Fizică și ne-a răspuns o doamnă care era chiar sinceră: „nu știm nimic. Dacă v-am răspuns înseamnă că suntem tot aici”.

  OK… am murmurat noi. Am continuat să încălzim firul și am sunat la Rectorat. La fel „nu știm nimic, dar vă pot da un număr de la Administrativ să verificați acolo”. Am primit numărul, am făcut tic-tic-tic noul număr și ce ni s-a spus de la Administrativ? Evident, „nu știm nimic. Nu știu de unde a apărut acest zvon”.

  Nu a trecut un minut și pe telefon ne apărea că ne sună 07…, cât o mai fi. Era chiar Daniel Albu. „Nu este nimic adevărat. Facultățile rămân la Baza Constructorul”.

  Ei bine, s-a dovedit că nu e chiar așa. Facultatea de educație Fizică și Facultatea de Psihologie nu vor mai funcționa la Baza Constructorul.

  Ce ar putea urma?

  Am sunat și la Primărie. De două ori, în zile diferite. Corina Drăghici, cea care spune tot ceea ce spune primarul, sau așa ar trebui, a fost destul de tranșantă: „baza nu e a Primăriei, este a celor de la UVVG”.

  Decizia de a muta aceste facultăți întărește zvonul care spunea cum că edilul Gheorghe Falcă plănuiește să folosească spațiul fostului Constructorul pentru a construi o parcare auto, care să servească persoanelor care doresc să treacă pietonal noua pasarelă de peste Mureș.

  Dar unele voci spun că Primăria va face toate demersurile să intre în posesia spațiului eliberat de cei de la UVVG, după care ar urma demararea a două proiecte asemănătoare, ambele având ca scop mărirea numărului de locuri de parcare din oraș, mai ales din zonele apropiate Ștrandului Neptun, sau, extinzând puțin, Cetății Aradului.

  Astfel, și pe baza Constructorul, dar și pe actualul teren Colegiul „Moise Nicoară”, ar urma să se facă două parcări acoperite, deasupra acestora urmând a se construi terenuri de sport la nivelul falezei. Și acesta este momentan un zvon, care nu îl confirmă niciun oficial, dar unul care nouă ne sună a fi veridic.

  În fond, nici cei de la „Goldiș” nu au confirmat că pleacă de la baza Constructorul, dar acest lucru tocmai se întâmplă, chiar în timp ce citiți aceste rânduri…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ok dar eu nu înțeleg: daca toată lumea implicată neagă că se evacuează baza de ce voi susțineți pe dos? Pe ce va bazați totuși ca din articol nu rezulta nimic in acest sens! Ati visat voi sau cum. Materialul suferă aici. Unde sunt minimal fapte si argumente? Ca nu e articol de opinie

   0 voturi
   +1
   -1
   • Intr-adevar toata lumea neaga si chiar asta nu intelegem noi. De ce? Pentru ca aceeasi oameni care ne dau noua, jurnalistilor, raspunsuri negative la intrebare, i-au anuntat pe profesorii de la facultatile de educatie fizica si de psihologie ca acestea se muta din acest an, inca din octombrie, in sediul de pe Eminescu, iar la baza Constructorul nu se va mai tine niciun curs… Deci…

    0 voturi
    +1
    -1
  2. Daca e adevarat se confirma nebunia lui Falca.Cum dracu sa faci parcare in locul unui teren de sport al unui Colegiu National? Ce Colegiu National din lumea asta nu are un teren de sport? Era ok sa-si faca proiectul in sensul de a face o baza sportiva acolo pt elevii de la Moise Nicoara si nu numai. Inclusiv cu bazin de inot. pista de atletism, teren baschet + handbal, teren de fotbal…Pe locul ala se poate construi o arena sportiva de capacitate mica pt competitii cel putin intrajudetene scolare. Cat despre baza „Constru” ce sa mai zic…el se pisa usor pe nostalgiile noastre ale localncilor ca e venit de la Brad. Sper totusi sa fie zvon si sa-si vada naibii de proiecte personale. Daca e adevarat, s-ar impune niste reactii de bunsimt inclusiv de la conducerea Colegiului National Moise Nicoara indiferent de ‘ culoarea” pe care-o are si indiferent de interese.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.