Update O mare și frumoasă familie! Soția șefului DSP Arad, Lenuța Timiș, pusă în funcția de director medical al Spitalului Județean

  de Mihai Todoca | 14 aprilie 2021, 9:30 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  „Capul lui Moțoc vrem!”, bun, dar ce facem cu el? Este o tradiție deja a românilor ca atunci când nu ne mai place ceva, nu ne mai convine ceva, atunci când ne ajunge cuțitul la os, să cerem demisii. Și o facem într-un mod furibund, toată furia fiind canalizată în a cere demisia unui singur om. Singura dată când realmente s-a schimbat ceva a fost în urmă cu mai bine de 30 de ani. De atunci încoace însă…

  E o greșeală să te aștepți ca să se schimbe ceva în România atunci când cineva pleacă sau este „ajutat” să plece dintr-o funcție, deoarece sistemul rămâne același! Același sistem care guvernează banii și sănătatea noastră. Nimic nu se schimbă cu adevărat, iar ultimul exemplu este iminenta numire a doctorului Lenuța Timiș (fostă Varvari) în funcția de director interimar medical.

  Încă o dată, Lenuța Timiș, conform surselor noastre, va fi numită director medical interimar, adică nevasta directorului DSP  Arad, Horea Timiș, care este și membru în Consiliul de Administrație a Spitalului Județean.

  Dorim să vă reamintim motivele invocate de Consiliul de Administrație a SCJU Arad pentru debarcarea lui Mircea Onel (iar aici întrebăm: doar el?), citând întocmai din comunicatul remis: „Propunerea vine ca urmare a situației medicale a spitalului, constatată de controalele Direcției de Sănătate Publică și sesizată atât de presa locală cât și de cetățeni, pe diverse platforme de comunicare.” 

  Citește și : Consiliul de Administrație al Spitalului Județean propune revocarea directorului medical dr. Mircea Onel

  Că suntem luați de proști, e clară treaba. Că se lucrează în interiorul sistemului, cu oameni din sistem, din nou e clar.

  Sistemul e același, doar rotițele se schimbă, deoarece acestea după un anumit timp prezintă semne de uzură. Iar dacă rotițele nu funcționează cum trebuie, nici sistemul nu poate funcționa.

  „Rămâne de văzut”- una dintre cele mai utilizate vorbe de duh a jurnaliștilor menită a domoli un ton critic și a rămâne totuși în limitele obiectivității- a ajuns dictonul unei țări întregi sucombată de un sistem politic înfipt până în ADN-ul cetățenilor săi.

  Așa că, din nou, „rămâne de văzut”:

  – Dacă vom mai dori capul lui Moțoc pe viitor.

  – Dacă vor mai exista controale ale DSP Arad la spital și ce sancțiuni se vor aplica.

  – Dacă va reuși o singură persoană să schimbe sistemul din interior.

  – Dacă nu cumva numirea Lenuței Timiș intră sub ochii ANI, soțul ei, totuși, fiind șeful DSP Arad.

  Update

  Așa cum anticipam, iată că președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a numit-o astăzi în funcția de director medical interimar la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pe dr. Lenuța Timiș, medic epidemiolog. Numirea intră în vigoare începând cu ziua de astăzi, iar postul va fi ocupat până la organizarea unui concurs sau până la revocarea unilaterală din funcție, dar nu mai mult de 6 luni de la data numirii. Dispoziția președintelui Iustin Cionca a fost comunicată prefectului Județului Arad și Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  „Directorul medical al Spitalului a fost revocat din funcție la propunerea Consiliului de Administrație. După mai puțin de 24 de ore am numit un director medical interimar pentru că suntem într-o pandemie în care este necesară mobilizarea tuturor energiilor și resurselor sistemului de sănătate publică. Îi mulțumesc fostului director medical dr. Mircea Onel pentru ceea ce a făcut bun în această perioadă, dar suntem într-un moment în care este necesară o altfel de abordare și o mai mare mobilizare. Pe directorul medical interimar îl așteaptă o sarcină extrem de grea și i-am cerut ca în următoarele 6 luni spitalul să fie prima sa casă și nevoile spitalului să reprezinte nu doar prioritatatea sa profesională, ci și personală. Suntem într-un moment în care în acest al treilea val al pandemiei toate cadrele medicale au nevoie de coordonare și de o viziune prin care Aradul să poată depăși cu pierderi cât mai mici acest val”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.