Update Protecția Copilului a dorit să ajute mămica de doar 12 ani, însă bunica a refuzat!

  de Special Arad | 8 decembrie 2014, 12:20 PM | Birchiş | Știri Arad

  3

  UPDATE:  Protecția Copilului din Arad a stat de vorbă cu familia fetei care a născut la frageda vârstă de 12 ani și s-a oferit să o sprijine, însă bunica a declarat că va crește ea fetița. 

  Familia fetei aflase în urmă cu 3 luni și jumătate despre sarcină, însă a hotărât să refuze varianta avortului și să păstreze copilul.

   „Când am aflat la 3,5 luni că e însărcinată, am aşteptat lucrul ăsta, nu am necăjit-o, deci totul a fost pentru noi o bucurie, că fapta era deja consumată, nu avea rost să o deranjăm, să o necăjim. O să o susţinem cu îngeraşul şi ne bucurăm de el ca de soare şi de lumina asta mare”, a declarat mama fetei.

  „Nu e periculos că un copil a născut un copil, că a rămas la 11 ani însărcinată. M-am gândit că totuşi e un copil, că un copil face un copil, dar exista un risc, chiar dacă nu eram de-acord să îl avem, şi-atunci am lasăt să fie aşa, să îl avem. Am mai stat de vorbă cu apropiaţii, că fetiţa ara­tă foarte bine şi e dezvoltată şi cu ajutorul lui Dumnezeu mergem mai departe”, a mai declarat femeia. „Îl vom creşte, o să facem mai mult şi pentru fată, să meargă la şcoală. Tatăl copilului e plecat, nici nu mă interesează. El a plecat, nu ştie. El are 20 de ani, am înţeles”.

  Femeia a mai recunoscut, de asemenea, că și-a neglijat fata. „S-a întâmplat totul în lipsa noastră, am lucrat cu zilele, mergeam dimineaţa şi veneam seara, în lipsa noastră s-a petrecut”.


  ȘTIRI ARAD: Azi noapte, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie din Arad, o fetiță de doar 12 ani, absolventă a două clase primare, a născut un copil, prin cezariană.

  Copilul este sănătos și are 3,6 kilograme. Mămica a fost adusă cu salvarea la spital şi este  din satul Ostrov, aparţinător comunei Birchiş, pe Valea Mureșului. Ea a fost însoțită de mama ei, tatăl fiind plecat în străinătate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.