joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Protecția Copilului a dorit să ajute mămica de doar 12 ani, însă bunica a refuzat!

  de Special Arad | 8 decembrie 2014, 12:20 PM | Birchiş | Știri Arad

  3

  UPDATE:  Protecția Copilului din Arad a stat de vorbă cu familia fetei care a născut la frageda vârstă de 12 ani și s-a oferit să o sprijine, însă bunica a declarat că va crește ea fetița. 

  Familia fetei aflase în urmă cu 3 luni și jumătate despre sarcină, însă a hotărât să refuze varianta avortului și să păstreze copilul.

   „Când am aflat la 3,5 luni că e însărcinată, am aşteptat lucrul ăsta, nu am necăjit-o, deci totul a fost pentru noi o bucurie, că fapta era deja consumată, nu avea rost să o deranjăm, să o necăjim. O să o susţinem cu îngeraşul şi ne bucurăm de el ca de soare şi de lumina asta mare”, a declarat mama fetei.

  „Nu e periculos că un copil a născut un copil, că a rămas la 11 ani însărcinată. M-am gândit că totuşi e un copil, că un copil face un copil, dar exista un risc, chiar dacă nu eram de-acord să îl avem, şi-atunci am lasăt să fie aşa, să îl avem. Am mai stat de vorbă cu apropiaţii, că fetiţa ara­tă foarte bine şi e dezvoltată şi cu ajutorul lui Dumnezeu mergem mai departe”, a mai declarat femeia. „Îl vom creşte, o să facem mai mult şi pentru fată, să meargă la şcoală. Tatăl copilului e plecat, nici nu mă interesează. El a plecat, nu ştie. El are 20 de ani, am înţeles”.

  Femeia a mai recunoscut, de asemenea, că și-a neglijat fata. „S-a întâmplat totul în lipsa noastră, am lucrat cu zilele, mergeam dimineaţa şi veneam seara, în lipsa noastră s-a petrecut”.


  ȘTIRI ARAD: Azi noapte, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie din Arad, o fetiță de doar 12 ani, absolventă a două clase primare, a născut un copil, prin cezariană.

  Copilul este sănătos și are 3,6 kilograme. Mămica a fost adusă cu salvarea la spital şi este  din satul Ostrov, aparţinător comunei Birchiş, pe Valea Mureșului. Ea a fost însoțită de mama ei, tatăl fiind plecat în străinătate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.