sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Casă din Șiria, cuprinsă de flăcări. O femeie de 93 ani și-a pierdut viața

  de Special Arad | 27 martie 2024, 10:08 PM | Știri Arad

  0

  foto: ISU Arad

  ISU informează că miercuri seara, în jurul orei 22:00, au fost trimise două echipaje de la Arad pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Șiria.

  „Intervin pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La locul evenimentului a fost alocată și o ambulanță SAJ.
  De asemenea, în sprijinul forțelor prezente acționează și pompierii voluntari ai SVSU Șiria.

  Incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii locuințe, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați”, a informat ISU.

  UPDATE

  În timpul acțiunii de stingere a incendiului, pompierii au găsit în casă o femeie de 93 de ani, care din păcate nu a mai putut fi salvată.

  „Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au acționat și pentru căutarea – salvarea posibilelor victime, întrucât în apelul pe 112 s-a precizat că există posibilitatea ca o persoană să fie surprinsă în interior.
  În urma recunoașterii efectuate, a fost identificată o victimă carbonizată, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 93 de ani.

  Incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente pompierii acționează pentru îndepărtarea efectelor negative. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și o încăpere a locuinței pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați.

  Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire”, a mai transmis ISU.

  UPDATE 2:

  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

  Pompierii militari arădeni vă reamintesc măsurile care trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieți omenești.

  -nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă în acelaşi timp;
  -nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;
  -nu amplasaţi conductorii electrici aflați sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;
  -nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolați corespunzător; pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.