vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 4Bărbatul din Gurahonț, care a fost salvat de pompierii ISU, a murit la Spitalul Județean Arad

  de Andrei Fuliaș, Raluca Medeleanu | 5 august 2019, 4:37 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Imagine cu scop ilustrativ(foto: arhivă)

  Câțiva localnici din Gurahonț au alertat autoritățile, după ce un mal de pământ s-a prăbușit efectiv peste un bărbat, în aceeași localitate.

  Astfel, în jurul orei 16:00, un bărbat a fost surprins de un mal de pământ care s-a prăvălit peste el, la o adâncime de aproximativ 3 metri, accidentul având loc pe strada Horia, din localitatea Gurahonț.

  La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Arad, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială SMURD Terapie Intensivă Mobilă, respectiv un ofițer și șapte subofițeri. Totodată, la fața locului s-a deplasat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Arad, dar și un container multirisc al Detașamentului Arad, împreună cu trei subofițeri.

  Potrivit reprezentanților ISU, canalul are aproximativ 3-4 metri adâncime și 60 de centimetri lățime, iar în primă fază salvatorii au reușit să-i descopere capul bărbatului, acesta fiind în viață, dar având grave dificultăți în a putea respira, iar pentru aceasta a primit o mască al unui aparat de respirat al pompierilor.

  UPDATE 1

  După aproape o oră de la incidentul de la Gurahonț, pompierii au reușit să dezgroape victima până la nivelul pieptului, săpăturile desfășurându-se într-un ritm greoi, putându-se face doar manual, din cauza lățimii de doar 60 de centimetri a șanțului.

  O altă jumătate de oră mai târziu, bărbatul de 57 de ani peste care s-a prăvălit malul de pământ a fost dezgropat până la nivelul coapselor, pompierii continuând această luptă de anduranță cu viața și existând în permanență pericolul ca malul să se prăbușească din nou, de data aceasta și peste ei.

  UPDATE 2

  Inevitabilul s-a produs! Era puțin după ora 21:00, când pompierii erau aproape de a-l scoate pe bărbat din șanțul în care a rămas blocat după ce s-a prăbușit peste el un mai de pământ, însă un nou mal de pământ s-a prăvălit peste el, dar și peste pompierii care încercau să-l salveze.

  UPDATE 3

  Eroii de la ISU Arad au învins din nou! După mai bine de opt ore de intervenție, au reușit să salveze un bărbat peste care s-a prăbușit un mal de pământ, deși între timp s-a prăbușit chiar și peste ei

  Reprezentanții ISU au reușit, în jurul orei 23:30, după aproximativ opt ore de luptă contra-cronometru, să-l salveze pe bărbat. Jos pălăria, băieți! Sunteți niște eroi!

  Victima a fost salvată și predată echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă aflat la fața locului și ulterior a fost transporta la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Arad.

  „Lupta pentru viață continuă! Am învins din nou, după mai bine de opt ore. Opt ore în care am săpat, am tremurat, ne-am rugat, cu atât mai mult cu cât victima este tatăl unui coleg de al nostru de la Gurahont. Am avut încredere în noi, în forțele noastre și profesionalismul nostru. Ne-am făcut din nou datoria, datoria de salvatori! S-a prăbușit pământul peste noi dar nu am renunțat și pana în final am învins. Noi suntem ISU ARAD!”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maiorul George Pleșca, mândru de colegii săi.

  Bravo, băieți! Mulțumim că sunteți mereu la datorie pentru noi!

  UPDATE 4

  Bărbatul de la Gurahonț, care a fost salvat de către pompierii ISU, a pierdut lupta cu viața. După ce a fost inițial transportat la Spitalul Județean Arad și predat de SMURD la Unitatea de Primire Urgențe, acesta a fost transferat la secția de Terapie Intensivă, unde s-a stins din viață noaptea trecută, la aproximativ ora 22:00.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Era firesc sa se întâmple la cât sau c**t sa îl scoată ne bietul ce om, numai zic de marele comandant de la Sebis sau de unde e, care a coordonat totul ,,dezastru total,, acolo trebuiau sa fie cei de la televiziune sa vadă!!!Dacar fi ascultat de dr de pe Smurd sa îl scoată când a zis ea, trăia astăzi……. demisia Dnul colonel cu tot respectul!!!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.