Cei care au tăiat vagoanele casate la Depoul CFR sunt cercetați penal!





TITLUL PRINCIPAL: Cum se ascund mizeriile care dovedesc corupția la Depoul CFR Arad: se casează și se vând la fier vechi!
O metodă probabil nu nouă, dar, vezi-bine, eficientă, patinată de rugina care se asortează până la identificare cu praful de pe… tobă era să zic… cu dosarele de corupție de la CFR în tot ansamblul lui (azi – evidența o arată – un mamut ruginit bun de casat). Ea ne este descrisă chiar de către oamenii care au participat, efectiv, la ea (în baza „drepturilor și obligațiunilor care survin calității de angajat într-o instituție cu structură piramidală” – nicidecum din „conștiiință profesională”).
Discutăm despre un fapt absolut incredibil care se petrece practic sub ochii noștri:
se casează garnituri întregi de vagoane și se vând la fier vechi pe sume derizorii pentru piața din domeniu, dar „frumușele” pentru cei câțiva beneficiari. Desigur… șefii.
Am făcut un calcul: cam 25.000 de dolari îți „iese” la un vagon tăiat și vândut la fier vechi. Banii ăia și dacă-i împarți la 5 și tot îți iese de-o cafea. O cafea de 5000 de coco la vagon nu e chiar să zici „pas” atunci când de-o jumătate de viață numai asta ai făcut. Nu?
„Vagoane casate acum 2-3 ani de pe vremea Groparului (fostul director al Depoului CFR – actualmente… și mai director, la Regionala Timișoara – n.red.) au fost ținute la secret și abia săptămâna trecută (joi, n. red.) au fost tăiate și duse la fier vechi pentru a ascunde esența problemei – esența problemei fiind furtul de locomotive – asa cum stiti de pe Special Arad – n.red. Cei care se ocupau de această operațiune au făcut schimb de componente (osii cu vehicule cu tot), diferite piese și subansamble de la instalația de frânare. S-au preluat de cei de la Revizia de Vagoane ca și bune, urmând ca la schimb să se predea o cantitate de fier vechi egală, lucru ce nu s-a mai întâmplat. Pentru a masca întreaga operațiune, directorul Florin Blăgăilă – Director Sucursala Regionala de Transport Feroviar de Calatori Timișoara – n.red. – a ținut neapărat să fie prezent în Depoul CFR Arad. De altfel, acesta a fost văzut tot mai des în Depoul Arad, observându-se o apropiere care dă de gândit între acesta, fosta conducere și actuala a depoului. La sugestia acestuia, în Depoul Arad s-au efectuat lucrări de întreținere și reparații la unele hale și canale de revizie cu personal propriu al Depoului Arad, necalificat în domeniul construcțiilor CFR, lucrări care din punct de vedere strategic trebuie efectuate cu firme autorizate, întrucât pe aceste canale de revizie staționează locomotive a căror greutate este între 116 și 147 de tone” – este un fragment dintr-un denunț, momentan jurnalistic, pe care un martor ni l-a dezvăluit conform celor văzute cu ochii lui.
O manevră de la casat la fier vechi, cu banii trecând în buzunare private, asta a ajuns CFR-ul.
(notă: fotografia este făcută în timpul operațiunii și surprinde un moment esențial al faptei)
UPDATE: Cei care au tăiat vagoanele casate la Depoul CFR sunt cercetați penal!
În chiar ziua publicării articolului despre tăierea vagoanelor casate pentru a fi vândute la fier vechi (25 august), șefii Depoului CFR au comis-o din nou: un automarfar cu sarcina maximă autorizată de 22 de tone a fost depistat, la ora 15:30, ieșind de pe poarta din Grădiște de către o patrulă de poliție. Oamenilor legii le-a atras atenția evidența că automarfarul depășea cu mult sarcina admisă, iar la cântărirea ce a urmat ulterior opririi s-a demonstrat că încărcătura de fier vechi era aproape dublă: 42 de tone! Polițiștii de la Transporturi Feroviare (T.F.), care au preluat cazul, suspicionează că TOATĂ operațiunea s-a desfășurat la „negru”, dispunând sechestrarea automarfarului cu numărul de înmatriculare SB – 85 – BJB și a remorcii cu numarul SB – 03 – YMB… pe care, de altfel, nu le-a revendicat, nici până acum, nimeni. Vina a căzut – cum altfel?! – pe șofer.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)