Atenție, șoferi! Groapă mortală, pe drumul care urcă spre autostrada A1

  de - | 19 May 2017, 10:46 AM | Recomandările editorilor | Regional

  3

  În urma articolului prin care atenționam șoferii în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă drumul DJ 691 care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, un cititor a dorit să ne semnaleze o groapă „ascunsă”, care nenorocește mașinile.

  Acesta ne-a trimis mai multe fotografii împreună cu următorul mesaj:

  „În urma articolului, am oprit astăzi să vă fac poze la groapa respectivă. Groapa e pe partea cum mergi spre Dumbrăvița. De la departare nu se vede deoarece se coboară dealul respectiv, iar ca să o ocolești trebuie să ieși cu mașina pe banda din sens opus.
  Groapă respectivă este de 6 luni acolo și nimeni nu s-a obosit să pună un semn. Eu și colegii mei care facem zilnic naveta de la Arad la Timișoara de 3 ani de zile, din fericire știm deja fiecare groapă unde este pe ambele sensuri.
  Problema apare când cineva care nu cunoaște drumul și, mai rău, conduce noaptea. Groapa respectivă îți poate distruge complet mașina și mai rău tragi de volan și ajungi fie pe contrasens și rezultă un impact posibil mortal.
  De menționat e că anul trecut s-a peticit tot drumul, începand de la Valeo până la urcarea pe autostradă, dar nu a reușit să treacă de iarnă. Rezultatul se vede.
  Cu aceste fotografii și articolul dumneavoastră vreau să atrag atenția conducătorilor.
  PS. Groapa se află la baza dealului, sensul către Dumbrăvița/Giarmata”, ne-a scris cititorul.unnamed (1) unnamed (2) unnamed
  Știrea inițială (17 mai): Capcane pentru șoferi! Ce pericol îi pândește în drumul spre autostrada A1?

  E unul dintre cele mai circulate drumuri din județul Timiș și, totodată, unul dintre cele mai periculoase! Capcane sunt la tot pasul, iar șoferii care circulă în zonă au ajuns la capătul răbdării.

  DJ 691 face legătura între Timișoara și Autostrada A1, traversând localitățile Dumbrăvița și Giarmata și este atât de distrus încât mai mulți șoferi și-au rupt mașinile în craterele formate pe el, informează Sursadevest.ro.

  Consiliul Județean vrea să lărgească tronsonul la patru benzi, însă nu are bani pentru o lucrare de o asemenea anvergură, astfel că încearcă să obțină fonduri europene. Cu toate acestea, la momentul actual, șoseaua reprezintă un adevărat pericol pentru șoferi, fiind într-o stare avansată de degradare. Pe carosabil s-au format gropi imense, care periclitează siguranța conducătorilor auto.

  Chiar ieri un șofer și-a distrus autoturismul din această cauză. Practic, omul mergea liniștit pe raza localității Giarmata când, la un moment dat, a intrat în plin în grapa imensă formată pe carosabil, iar roata mașinii sale s-a desprins și a zburat spre celelalte mașini aflate în trafic.

  Roata a zburat vreo 300 de metri de la locul impactului. Eu mă uitam cum roata venea spre mine și nu aveam ce să fac. Puteam să mor. Am oprit și noroc că roata s-a oprit și ea într-o altă grapă de pe drum”, a declarat unul dintre martori.

  Acesta nu este singurul caz în care șoferii și-au distrus roțile. Se pare că în ultimele zile cel puțin trei persoane au avut aceeași soartă. Mai mult, astfel de gropi există pe o mare parte a DJ 691: în zona Valeo, în zona restaurantului AleAndra din Giarmata, unde s-a și petrecut incidentul relatat mai sus, dar și în apropierea urcării pe autostradă.

  Între timp, reprezentanții Consiliului Județean promit că vor face intervenții de urgență la drum, până ce vor reuși să înceapă lucrările efective de extindere la patru benzi.

  Sursa: Sursadevest.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.