sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, oprit la câteva ore după demarare. Dosarele depuse, anulate

  de - | 22 decembrie 2021, 2:10 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Programul Casa Verde Fotovoltaice debutează, miercuri, de la ora 10:00. Bugetul disponibil depăşeşte 263 milioane de lei, iar aplicaţia va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni.

  „Începând cu data de 22 decembrie 2021, ora 10:00, persoanele fizice interesate să se înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice se pot adresa instalatorilor validaţi în vederea înscrierii în program. În plus, pentru a creşte şansele utilizării integrale a bugetului alocat, în aplicaţia informatică, se va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni”, a transmis Ministerul Mediului.

  Potrivit ministerului, scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

  Citește care sunt cheltuielile eligibile pe Hotnews.ro.

  Update

  La doar două ore după ce programul de subvenționare a instalării de panouri fotovoltaice a fost demarat, depunerea dosarelor a fost oprită. Aplicația informatică dedicată, prin care instalatorii depuneau dosarele, nu a funcționat, potrivit e-nergia.ro

  Iată dispoziția președintelui AFM pe această temă, emisă acum câteva minute:

  Dispoziția președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, nr. 479 din 22.12.2021 privind suspendarea reluării înscrierilor a solicitanților, în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

  Art.1. Se suspendă reluarea înscrierilor solicitanţilor persoane fizice, în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, până la remedierea problemelor intervenite la aplicația informatică, astfel cum este stabilit prin art.1 din Dispoziția 474/17.12.2021, cu modificările și completările ulterioare.

  Art.2. Reluarea înscrierilor se va efectua potrivit unei dispoziții ulterioare.

  Art.3. Direcţia Generală Proiecte precum și Serviciul Administrativ duc la îndeplinire prevederile prezentei dispoziţii.

  AFM transmite că dosarele depuse vor fi anulate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.