sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arest preventiv pentru „fermierul de cannabis” de la Nădab

  de Special Arad | 1 septembrie 2015, 8:00 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Ttitlul principal: Arădeanul Adrian Paul Roșca, reținut pentru trafic de droguri!

  Știri Arad. La data de 26.08.2015  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad  au dispus la reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Roşca Paul Adrian pentru săvârşirea infracţiunii  de trafic de droguri de risc, scrie în comunicatul celor de la DIICOT.

  În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în cursul anului 2015, inculpatul ROŞCA PAUL ADRIAN a cultivat, fără drept, în scop de comercializare, cantitatea de 27,6 kg cannabis (masă brută) în curtea unui imobil de pe raza  localităţii Nădab, judeţul Arad.

  Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpatul a  comercializat  drogurile de risc mai multor consumatori de pe raza muncipiului  Arad. La data de 27.08.2015 Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului ROŞCA PAUL ADRIAN pentru  o perioadă de 30 de zile.

  Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, comunică serviciul de relații cu presa de la DIICOT.

  UPDATE: Arest preventiv pentru „fermierul de cannabis” de la Nădab

  Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a bărbatului la propunerea procurorilor DIICOT Arad. „În baza art. 226, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad şi dispune arestare preventivă a inculpatului Roşca Paul Adrian, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27 august 2015, până la 25 septembrie 2015, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

  Luni, 31 august, bărbatul a fost prezentat în faţa judecătorilor Curţii de Apel Timişoara după ce, anterior, contestase hotărârea Tribunalului Arad. Curtea „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul RPA împotriva încheierii penale nr. 61 din 27.08.2015 a Tribunalului Arad – Judecătorul de Drepturi şi libertăţi. În baza art. 275 al. 2 C.p.p. obligă inculpatul la 100 lei cheltuieli judiciare faţă de stat. Definitivă”, se arată în soluţia Curţii de Apel Timişoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Știrea intră la ”vești proaste”. Ce au capetele astea cu moloz în loc de creier, ăștia care ”aplică” legea pedepsind frumoasa, suava și foarte utila CÂNEPĂ?! Vă tot pișați pe voi cu UE – să ne pliem pe toate nivelurile cu țările ei – dar când vine vorba de bunăstare psihică și mentală – țărănoii ăștia care împut legile firești ale naturii și societății în mersul ei natural – fac pe nebunii. Și ce-i dacă pui în grădină un strat de cannabis? Cânepă, adică. Din toate știrile murdare și cutremurătoare scuipate zilnic/silnic la tvul românesc n-am auzit vreodată ca un ”drogat” din cânepă să fi omorât, distrus, terorizat, devalizat. Nu spre ăia ”normalii” se îndreaptă toate unitățile specializate pt prinderea infractorilor de toate tepele?! Bietul Enrique… Când nu a mai găsesc nicicun fir de păianjen de care să se agațe în această lume (urâtă, ea, lumea) s-a aruncat de pe pasarela veselă și multicoloră în beculețe și stegulețe. A făcut vreun rău cu sufletul său blând și fragil? Și să nu mai facă pe zeloșii măscăricii ăștia cu arestările – pt că ei sunt primii care pufăie la cânepă din greu și le place de numa’. PLus că tot ce confiscă împart între ei și restul dau la dealeri să aibă și bani de buzunar pt chefuri dezbrăcate. (Salut cu flegmă de tbc-iști).

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Sper, cbdthc să vină și ziua acestei normalizări! A
   ceste PLANTE (ne) sunt date de NATURĂ (divină) în scop pur benefic. De ce se nu bagă la pușcărie nemernicii ascunși ai puterilor mondiale care otrăvesc lumea cu chimicale? Cannabisul este un altfel de ozon pt creierul omenesc. Alcoolul, fumatul nu sunt dependențe nocive, mortale pt corpul omenesc? Astea de ce sunt la liber? Câtă omenire se duce dracului din cauza lor? A otrăvurilor pe care le respirăm și a hranei plină de chimicale? Dar apele pline de mizerii, pădurile din ce în ce mai chelite de pe glob, testele atomice și armele biologice care degajă în atmosferă moarte lentă? Până la căderea lui ceaușescu mărul era măr și roșia, roșie. Totul avea gust. La 25 de ani distanță mâncăm fructe de carton și carne sintetică. S-au înmulțit farmaciile, bisericile și cimitirele. Un haos mondial căruia îi poți trânti zilnic ușa în nas cu banala Cânepă. Păi nu merită ăia care te bagă la pușcărie pt planta asta să-i trimiți în tenebre? În chinuri.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.