Update News AlertAlpinistul Zsolt Török – salvat! Autoritățile române și-au făcut treaba

  de Alin Olteanu | 29 aprilie 2015, 7:00 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Topic special

  0

  UPDATE2: Urmare a intervenției autorităților române, în speță a consului României la New Delhi (India), alpinistul Zsolt Török a fost evacuat din tabăra de bază de pe Everest.

  Până la urmă, presiunea pusă de mass-media prin rețelele de socializare a dat roade.

  Alpinistul arădean este în afara oricărui pericol și muțumește tuturor celor ce l-au susținut!


   

  UPDATE Din informațiile pe care le deținem, alpinistul arădean Zsolt Torok a supraviețuit nopții reci în tabăra de bază de pe Muntele Everest. Problemele sunt altele și cât se poate de grave. Ca o informație de ultimă oră, Guvernul nepalez a ordonat companiilor locale de air rescue să nu se mai ocupe de alpiniști, ci să mearga în zonele calamitate unde sunt localnici

   Astfel, eforturile depuse de arădenii care doreau să contracteze un elicopter pentru a-l salva pe Zsolt, sunt în zadar acum, fiind nevoie de o intervenție a autorităților. România nu are Ambasadă în Nepal și de aceea s-a luat legătura cu Consulul României la New Delhi (India),  care a promis că o să se ocupe personal de problemă.
  Tot la capitolul „vești proaste”, trebuie să subliniem că alpinistul arădean nu se află într-o stare fizică și psihică foarte bună.


  Alpinistul arădean Zsolt Török este blocat în tabăra de bază de pe Muntele Everest, el pierzând cortul şi restul echipamentului în avanlanşa declanşată de cutremurul de 7,9 grade produs sâmbătă în Nepal. Zsolt Török este în viaţă, dar este blocat în tabăra de bază de pe Everest, pierzând întregul echipament, inclusiv cortul, într-o avalanşă. Un coleg a declarat că alpinistul a suferit răni la unul dintre picioare şi nu poate coborî singur din tabăra de bază, aşteptând să fie preluat de un elicopter. Zsolt Török este singurul alpinist român rămas în tabăra de bază, alţi trei colegi de expediţie reuşind să plece. Se fac eforturi, inclusiv din partea unor arădeni, prieteni apropiați cu alpinistul, ca acesta să fie coborât de pe munte, însă, din păcate, nu au fost găsite  elicoptere care să facă transportul. Astăzi, oricum, nu se va mai putea realiza deoarece în Nepal este noapte. Totuși, se speră ca mâine să fie găsit un elicopter.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.