Update Accident cu două autoturisme la Domeniul Lupaş

  de Raluca Medeleanu | 25 august 2018, 8:44 PM | Știri Arad | Topic special

  35

  (foto: Radar ARAD)

  Erată, Update, 26 august, ora 12:15

  Ne cerem scuze pentru inexactitatea informațiilor din articolul inițial din 25 august, întrucât mai mulți cititori ne-au indicat că evenimenele nu s-au petrecut în modul în care ni s-a comunicat de către sursele noastre.

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Arad a declarat pentru Special Arad că din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că ieri,  în jurul orei 15:45, o femeie de 33 de ani din județul Maramureș, în timp ce conducea un autoturism pe DN79, dinspre Arad spre Oradea a efectuat un viraj la stânga fără a se asigura, moment în care a fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani care se afla în depășirea coloanei de autovehicule și se deplasa pe aceeași direcție. Evenimentul rutier s-a soldat cu rănirea ușoară a unei femei de 39 de ani, pasager pe scaunul din dreapta față al autoturismului care se afla în depășire.
  Ambii șoferi au fost testați pentru alcoolemie, rezultatul fiind negativ.
  Poliția continuă cercetările, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


  Știre, 25 august, ora 20:45: Sâmbătă după-masă a avut loc un accident violent chiar în dreptul Domeniului Lupaş. Într-una dintre maşini se afla o mireasă care a fost rănită. Cealaltă maşină, care venea dinspre Oradea, era condusă de o femeie însărcinată care este de asemenea rănită şi se află în pericolul de a pierde sarcina.

  Momentan nu cunoaştem exact cauza care a dus la producerea accidentului.

  Vom reveni cu amanunte.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna
   Articolul este puțin eronat . Pentru a mai diminua din zelul autorului articolului , mireasa conducea unul dintre autovehicule dinspre Arad spre Oradea iar in dreptul Domeniului Lupas a încetinit și a semnalizat intenția de a vira stânga spre intrarea Domeniului . Din aceași direcție adica de la Arad spre Oradea un autoturism condus de un domn si cu soția lui pe scaunul din dreapta a intrat in depășirea unei coloane de autovehicule neobservand semnalizarea pusă si intenția de virare a miresei moment in care a acroșat-o lateral izbindu-se de șanțul de pe marginea drumului
   Mireasa nu a pățit nimic mai mult decât o sperietura ,nunta având loc in condiții optime iar la momentul la care eu scriu adică 01 dimineața mireasa dansează cu mirele și invitații ei
   Celălalt șofer care in mod sigur nu este gravid nu a pățit nimic dar soția lui avea vânătăi ușoare pe picioare la genunchi și acuza dureri pe piept cauzate de centura de siguranța . Sper din suflet sa fie bine .
   Tot accidentul a avut suficienți martori oculari care pot confirma iar subsemnatul am fost prezent începând cu minutul doi după accident

   +33 voturi
   +1
   -1
    • Îmi explici și mie de ce e greșit “decât chestiuni” în propoziția: “Nu cunoasteti nimic decat chestiuni vagi”? Eu sunt de părere că era o greșeală doar dacă propoziția era de felul următor: “Cunoașteti decât chestiuni vagi”! Observi diferența? Dacă nu mă crezi fă o mică, și scurtă, cercetare pe “goagăl”…

     0 voturi
     +1
     -1
      • Nu văd logica la cerința ta de a-ți găsi sinonim la “decât”. În schimb îți voi da o propoziție (aproape) “sinonimă” cu cea criticată (doar tu știi de ce!) de tine: “Nu cunoașteți nimic, doar (scrieți) chestiuni vagi”. Și sfatul cu google era doar ca, altădată, să nu mai critici fără să te documentezi ca să fii sigur că ai dreptate. Dar dacă insiști să susții că ai dreptate, te rog să mă deștepți și pe mine! Asta, bineînțeles, dacă ai argumente. Dacă nu ai, las-o așa…

       +1 voturi
       +1
       -1
  2. Au fost implicate 2 masini Audi, ambele veneau dinspre Arad spre Oradea.Prima masina, in care era mireasa si o domnisoara de onoare incerca sa vireze stanga spre domeniul Lupas si s-a format coloana in spatele ei. In timpul asta masina cealalta Audi, in care erau 3 persoane, a depasit coloana formata in viteza si s-a trezit cu un tir ce venea din fata, iar incercand in viteza sa evite coleziunea a tras puternic de volan (a si franat de cateva ori), lovind roata stanga a primei masini ce astepta sa intre la domeniul Lupa. Bine ca nu a patit nimeni nimic. Prima masina a fost invartita pe asfalt, a doua proiectata in sant, iar tirul a franat si trecut printre ele.

   --5 voturi
   +1
   -1
  3. Prostan esti tu aratami tu unde arata ca e interzisa depasirea acolo prostane.. abtinete ca esti incult ..tu daca depasesti depasesti tot o masina prostane daca ai vizibilitate si din fata nu vine vreun vehicol..mai bine taci ca esti incult…daca tot nu sti nu vorbi moldovean inapt..

   --10 voturi
   +1
   -1
   • Cineva mai sus a dat exact din regulile de circulatie, capitolul V, art.120, litera k) unde zice ca depasirea e interzisa pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. Atata timp cat s-a format o coloana in asteptare, cel care a intrat in depasirea coloanei e devina. Cel care vireaza la stanga se asigura din fata si din spate sa nu vina masina inainte sa faca la stanga, dar sunt 2 cazuri : 1) cand in spatele lui e o singura masina angajata deja in depasire, atunci trb sa il lase sa depaseasca si sa vireze apoi stanga;2) cand in spatele sau s-a format coloana stationara, atunci nimeni din coloana nu are voie sa depaseasca ci trebuie lasat vehiculul din cauza careia s-a format coloana face la stanga. Si e si logic asa cand te gandesti ca daca s-ar forma coloana de 4-5 masini (chiar si mai multe) cum mai poate ala ce vireaza la stanga, in oglinda retrovizoare sa vada ca vine o a-6-a masina cu viteza si depaseste pe toti si se mai si asigura din fata?
    Daca cazul accidentului e chiar cazul 2), cu coloana formata in asteptarea vehicului care sa vireze la stanga, atunci vina e cel a carui depaseste. Nu stiu daca pe portiunea aceea la domeniul.Lupas nu e si restrictie de 70 km/h.

    +15 voturi
    +1
    -1
    • Ambele masini au incalcat regulile! Una de asigurare iar alta de depasire. In cazul in care cel ce a efectual manevra de virare la stanga era lovit cu pondere in partea din lateral spate(manevra de schimbare directie era catre finalizare) vina exclusiva apartinea celui ce a depasit coloana. Dar in cazul de fata a fost lovit lateral fata(manevra de schimbare directie era la inceput).In majoritatea cazurilor de neasigurare la schimbarea directiei msinile sunt lovite in lateral fata!

     --7 voturi
     +1
     -1
   • @Raul: “aratami” are “liniuta” la fel si “abtinete” sau “nu sa asigurat ” iar ” nu sti” se scrie nu STII …nu mai fa pe nime’ incult frate…esti de nivelul prescolar! DE TOATA JENA! Totusi cand mergi acasa, saruta-ti consoarta pe frunte…trebuie laudata pt ca isi imparte viata cu un analfabet! DA? …iar cand ai terminat du-te si deseneaza cu creta pe asfalt…internetul, comunicarea sunt prea mult pentru tine! Ciao!

    +4 voturi
    +1
    -1
  4. Eu știam că cel care efectueaza o depășire trebuie să se asigure daca cel din fata nu a inițiat o manevra care nu ar permite depășirea. Ca practică, știu șoferi care s-au angajat in depășire de COLOANĂ , care au fost declarați vinovați , ce catre cei in drept , pentru accidentele produse , indiverse împrejurări. Totuși, ce nu pot să înțeleg, de ce administratorul drumului despre care se face vorbire in articol , nu a aplicat marcajele necesare in zonă, pentru a se evita astfel de evenimente ! După ce vor exista câteva evenimente neplăcute ( să nu spun tragice ) se vor lua masuri preventive . Ne place sa păstrăm tradițiile , așadar proverbul : Dă- i , Doamne , românului mintea de pe urmă, rămâne vesnic tânăr si nemuritor !

   +10 voturi
   +1
   -1
  5. Articolul 45
   (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial.
   (2) Conducatorul vehiculului care se angajeaza in depasire trebuie sa se asigure ca vehiculul care circula in fata sau in spatele lui nu a initiat o asemenea manevra.
   (3) Atunci cand prin manevra de depasire se trece peste axa care separa sensurile de circulatie, conducatorii de vehicule trebuie sa se asigure ca din sens opus nu se apropie un vehicul si ca dispun de spatiu suficient pentru a reintra pe banda initiala, unde au obligatia sa revina dupa efectuarea manevrei de depasire.

   Articolul 118-hg1588
   (1) Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat:
   a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precedă nu a semnalizat intenţia începerii unei manevre similare şi că poate depăşi fără a pune în pericol sau fără a stânjeni circulaţia din sens opus;

   Articolul 120
   (1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
   a) în intersecţii cu circulaţia nedirijată;
   k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.

   Fara discutie vinovat de producerea accidentului este conducatorul auto care a depasit coloana de autovehicule intrand pe contrasens !

   +13 voturi
   +1
   -1
   • Chiar daca cel ce a intrat in depasirea coloani a incalcat legislatia la fel e si pentru cel ce a virat stanga fara sa se asigure!
    Art. 54
    (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

    Este culpa comuna!

    Cel ce a intrat in depasire coloana putea fi un autovehicul cu regim prioritar!

    --10 voturi
    +1
    -1
    • Gresesti ! Culpa nu poate fi imputata soferitei deoarece aceasta presupunand ca a semnalizat la timp si s-a asigurat atat in fata cat si in spate in momentul in care a virat a pierdut vizibilitatea benzii in retrovizoare masina schimbandu-si unghiul !
     Cat despre autovehicule cu regim prioritar, acestea sunt dotate cu semnale acustice si luminoase. De ce ?

     +8 voturi
     +1
     -1
     • In oglinda retrovizoare vezi doar pe cel din spatele tau, in cele laterale vei vedea si banda de langa si implicit vei observa daca cineva a intrat in depasire! Simplul fapt ca tu ai pus semnalizarea nu iti da dreptul sa efectuezi manevra fara sa te asiguri. Iar dinamica accidentului cum am mai amintit mai sus … ” In cazul in care cel ce a efectual manevra de virare la stanga era lovit cu pondere in partea din lateral spate(manevra de schimbare directie era catre finalizare) vina exclusiva apartinea celui ce a depasit coloana. Dar in cazul de fata a fost lovit lateral fata(manevra de schimbare directie era la inceput).”

      Sunt doua legi incalcate! Asigurarea si depasireie. Un caz simila a mai fost in zona respectiva cu acelasi verdict Culpa comuna.

      --6 voturi
      +1
      -1
   • asa scrie la lege, dar : din cate masini se considera o coloana (2-3, mai multe)? coloana este in asteptare la ce – semafor, cale ferata, lucrari ? nu imi scrie in lege cate masini pot depasi o data. e interpretabila legea, iar daca ai noroc de un judecator care nu are permis …

    0 voturi
    +1
    -1
   • Ai dreptate, gresisem cand am spus retrovizoare.
    Insa nu exista o lege care sa-ti impuna o anumita acceleratie la plecarea de pe loc. O plecare lenta versus o plecare in forta pot face diferenta in dinamica de care amintesti. Pe de alta parte, ipotetic, daca motorul masinii care a virat stanga a murit in momentul debraierii ?
    E cu cantec toata manevra de depasire tinand cont si de urmele de franare care au fost la fata locului. Presupunand ca acel conducator se deplasa cu viteza legala pe acel tronson de drum pot concluziona ca masina avea o problema tehnica. Daca masina era in stare buna de functionare atunci circula mult peste limita din acea zona. Deci a incalcat cel putin doua reguli de circulatie.

    +5 voturi
    +1
    -1
  6. Carlos
   Chiar tu ai postat “Articolul 45
   (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din SIRUL de vehicule in care s-a aflat initial.

   Legea interzice depasirea unei coloane STATIONATE!!!

   Sirul de vehicule nu a fost oprit pentru ca din fata nu venea nici o masina doar a incetinit pentru efectuarea virajului la stanga! Daca venea masina din sens opus cu siguranta se lovea de cel ce a intrat in depasirea coloanei/sirului de vehicule!

   --6 voturi
   +1
   -1
  7. Soferul care a depasit coloana era deja angajat pe cealalta banda si nu avea cum sa vada ca celalalt autotorism semnalizeaza si ca o sa ii taie calea ..nu scrie nici unde ca daca semnalizezi poti face manevra de schimbare de mers..soferita sa asigurat doar din fata din spre oradea si atata…ea nu avea ce sa schimbe directia inainte de a ae asigura..dar ca in multe cazuri din pacate asta se numeste permia luat cu bani…soferul intrat in depasire a tras mult stanga ca sa nu o ia din plin…dar cine nu a vazut cum sa petrecut pot doar sa isi dea cu parerea aiurea….asa ca nu are rost vorbe aiurea …soferita are ce-a mai mare vina nu avea ea ce sa schimbe directia fara sa se asigure….

   --4 voturi
   +1
   -1
   • E lipsa de logica in ce spui tu!!daca era deja angajat in depasirea coloanei cea ce este ilegal inseamna ca si soferita era deja angajata in viraj…altfel nu mai exista coloana…amice suntem idioti?vorba lui caragiale…logica ne spune ca cel ce s a angajat in depasirea coloanei e ignorant idiot sfidator…nu poti vira la stanga si sa banuiesti ca un idiot nu intelege de ce s a format coloana….ai creier?use it!!

    0 voturi
    +1
    -1
  8. … isi spune cuvantul in toate domeniile: scris, citit, cultura, ecologie, condus, nivel de trai, calitatea vietii, politica, invatamant, sanatate, mediu, etc.Suntem in mare parte o societate compusa din destepti, analisti, oameni politici onesti, de bun simt, educati, muncitori, bucurosi sa ajutam in orice moment, organizati, rigurosi si cu un simt civic de invidiat.Recomand citirea stirilor la nivel local, regional si national din ultimele 72 de ore.Veti observa ca tot ce am afirmat in randurile de mai sus este adevarat.Conduceti la fel de imprudent ca si pana acum, claxonati din 10 in 10 secunde si grabiti-va in orice moment, timpul conteaza la fel de mult ca praful de pe strada.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.