vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 8„Lotul Fazy” – în arest la domiciliu!

  de Special Arad | 13 iulie 2015, 12:30 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  52

  Știri Arad. DIICOT Arad, împreună cu polițiștii de la Investigații Criminale conduși de comisarul șef Adrian Șimon, au reușit să deconspire și să rețină o grupare infracțională „de elită” – al cărei conducător este chiar Fazekas Ștefan – zis Fazy -, nimeni altul decât unul dintre capii lumii interlope arădene. S-a documentat, deocamdată, că rețeaua a introdus în țară un TIR plin cu biciclete performante furate – cu valori cuprinse între 2000 și 3000 de Euro bucata -, prejudiciul estimat în cauză fiind de aproximativ 650.000 de Euro.
  Actualmente, interlopii sunt audiați la DIICOT.

  UPDATE: Comunicat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Arad 

  Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au destructurat un grup infracțional organizat format din cetățeni români și având ca obiect comiterea unor infracțiuni de furt pe teritoriul statelor membre UE. În cauză există suspiciunea rezonabilă că la începutul lunii martie 2015, numiții F.Ș, S.O.S, T.P. M.V.E, T.M.A și B.B.P., au inițiat/constituit un grup infracțional organizat la care au aderat/sprijinit numiții B.M.L, M.C., Ș.V., R.G. și B.I., având ca  obiect comiterea unor infracțiuni contra patrimoniului, iar în nopatea de 28/29.03.2015, susnumiții, în diverse forme forme de participație (autorat, complicitate), mascați, prin efracție și escaladare au pătruns în incinta depozitului SSG EUROPE DISTRIBUTION din loc. Aubange – Belgia, aparținând firmei SCOTT SPORTS BELGIUM, de unde au sustras un număr de 371 biciclete, în valoare totală de de 649.102,73 CHF (620.316,97 euro).

  În data de 17.04.2015 s-au efectuat un număr de 11 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Alba, Botoșani și Suceava și au fost ridicați și conduși la audieri spre audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Arad, un număr de 8 suspecți. În urma operațiunii au fost recuperate un număr de 235 biciclete și alte bunuri provenite din activități infracționale.

  Acțiunea a fost efectuată în colaborare cu autoritățile judiciare belgiene și cu sprijinul IPJ Arad – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, iar suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția de Informații și protecție Internă.

  UPDATE 2: Toți interlopii prezentați magistratului-judecător au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Citește cine sunt „oamenii lui Fazy”!… (VIDEO)

  În urmă cu scurt timp, magistratul-judecător a decis arestarea pentru 30 de zile a tuturor membrilor „grupării  Fazy.” În soluția pe scurt a Instanței se arată că magistratul judecator admite propunerea DIIICOT – Biroul Teritorial Arad și „dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Fazekas Stefan, Martinovici Valentin Emil, Barna Marius Lucian, Miron Constantin, Toth Mihai Adrian, Baciu Bogdan Petru”.


   

  UPDATE 3: Atenție, CAD INTERLOPI! Vesa, Bota, Vaca și Costea Flavius au fost „săltați” de DIICOT!

  Rețeaua „Bicicletele lui Fazy” se destramă membru cu membru – iar astăzi de dimineață a venit rândul interlopilor Vesa, Bota, Vaca și Costea Flavius – cum sunt cunoscuți pe nume și… renume în mediile interlope arădene – să fie „săltați” de DIICOT. Ei vor fi duși astăzi la judecător, cu propunere de arestare preventivă sub acuzațiile de asociere în vederea comiterii de infracțiuni și furt calificat.
  Surse din cadrul anchetatorilor ne-au „șoptit” că nu e neapărat vorba de denunțuri venite de la cei din arest – dar nici nu e un fapt de ignorat acesta.

  (fofo Vesa: Facebook)

  UPDATE 4: 24 de ore pentru „oamenii lui Fazy”. Costea Flavius – încadrat la constituire de grup criminal organizat!

  Până mâine cel puțin, e pace în Arad. Bota Ioan Sorin, Vesa Daniel Florin, Brie Gheorghe Gabriel (Vaca) și Costea Flavius au primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore pentru faptele mai sus menționate. Cel din urmă… e, de fapt, cel dintâi: lui Costea Flavius i-au fost documentate și fapte de natură a-l încadra la „constituire de grup criminal organizat” (Art. 367 NCP).

  UPDATE 5: Judecătorii au decis astăzi, la 24 de ore după ce Vesa, Costea, Bota și Brie au fost retinuti de DIICOT, următoarele: Flavius Costea -arestat pentru 30 de zile, în timp ce ceilalți trei vor fi sub control judicar

   


  UPDATE 6: Unul dintre motivele arestării: Costea Flavius – „brațul violent al lui Doly” – cel mai mare pericol public pentru Arad!

  În „Rețeaua Fazy”, Costea Flavius este un nume important. Nu pentru documentarea faptelor propriuzise cuprinse în dosar – ci pentru tentativa sa de a-și face un „grupetto” menit să terorizeze populația în vederea obținerii a mult mai mutor foloase… teroriste de cartier. Dacă avem în vedere multiplele sale infracțiuni (cele mai multe, nepedepsite!) comise pe teritoriul acestui… oraș vestic-civilizat, vom înțelege de ce „numai el dintre toți cei patru” a luat 30 de zile.

  De când a ieșit din pușcărie – iulie, 2008 -, după o condamnare de 6 ani, din care a executat 2 și ceva,  Costea Flavius s-a străduit să demonstreze că… nu a făcut pușcărie degeaba. S-a mai scris despre activitățile ifracționale ale acestui adevărat killer e inocenți… despre ce făcea în trecutu-i tumultuos pentru toată lumea… dar deșpre ce a pus acum capăt șirului de infracțiuni nu a prea avut cum veni vorba scrisă.

  Flavius Costea s-a rupt de Doly – mentorul, dresorul și producătorul său – relativ recent, încercând să-și facă o grupare separată de „băieți” cu care să cucerească piața „recuperărilor”, a vânzârilor de marfă furată și a traficului de orice. Și-a proclamat „sediul” la 5 colțuri… unde toți băieții știu… și, între pauzele jocului de table, se pune la cale o „ghidușie”.

  Cu un minus de 2000 de euro (nu-s așa de mari „taxele” cum se crede:), plătiți ca urmare a unei certe cauzate de… o pupăză… încerca să iasă financiar din gaura săvârșită de însăși fanul lui… asta ca bârfă… dar, cu siguranță, procurorul DIICOT are mai multă documentare decât noi, așa încât, dincolo de legende, fiți siguri că sunt fapte și probe de natură să-l incrimineze.


  UPDATE 7: „Lotul Fazy” – la prelungire de mandat. Dosarul hoților de biciclete de lux a intrat pe fond (GALERIE FOTO)

  Dosarul nr. 1892 / 108 / 2015 întocmit de DIICOT Arad pentru infracțiunea principală de constituire a unui grup infracțional organizat (art. 367  NCP) va intra pe fond la următorul termen – dar până atunci, astăzi și-a consumat episodul referitor la prelungirea mandatului de arestare al inculpaților Fazekas Ștefan, Martinovici Valentin, Barna Marius, Toth Mihai, Baciu Bogdan, Costea Flavius, Spătar Ovidiu și Tătar Pavel. Ședința prezidată de magistratul Mariana Cioară s-a desfășurat cu ușile închise, accesul presei nefiind permis în sală, conform procedurilor.
  Părți vătămate în acest dosar sunt SSC EUROPE DISTRIBUTION CENTER SA și firma producătoare de biciclete SCOTT SPORTS SA.

  De la momentul arestării interlopilor arădeni, soluțiile  instanțelor au coincis. Iată Soluția pe scurt a Instanței din data de 13 mai: Admite propunerea procurorului din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad, formulată în dosarul nr. 83 D/P/2014. În baza art. 234 – 236 Cod procedură penală, prelungește, pentru o durată de 30 de zile, de la 18 mai 2015, până în data de 16 iunie 2015, inclusiv, arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. FAZEKAȘ ȘTEFAN, 2. MARTINOVICI VALENTIN EMIL, 3. BARNA MARIUS LUCIAN, 4. ȘTEȚ VASILE, 5. MIRON CONSTANTIN, 6. TOTH MIHAI ADRIAN, 7. BACIU BOGDAN PETRU. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu din 13 mai 2015, ora 12:00.

  Fotografiile sunt efectuate pe holul Tribunalului Arad, la ieșirea din sala 104 a inculpaților, astăzi, 13 iulie, la ora 11.30.


  UPDATE 8: „Lotul Fazy” – în arest la domiciliu!

  Lovitură de teatru în cazul furtului bicicletelor de lux: tuturor inculpaților din dosarul mai sus citat li s-a dispus, de către instanța condusă de magistratul Marian Cioară,  înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu. Prin urmare, Fazekas Ștefan și trupa sa vor putea urmări desfășurarea propriei spețe… din fața propriului televizor din sufragerie.
  Dintr-un total de 10 inculpați în acest dosar, 8 sunt judecați în stare de arest la domiciliu și 2 – Spătar și Tătar – sunt arestați în lipsă, conform deciziei luată azi de Tribunalul Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. rupt in fund?un rupt in fund nu are milioane de euro din furturi si masina vanduta la Edi Palincas,cumparata la randul ei din stupefiante,un rupt in fund nu are 700mii euro cash sa achizitineze piata de masini,si tot asa,singurul adevar este ca Aradul este impartit in cei de la „5 colturi”sprijiniti stim foarte bine de cine,cei de pe 6 Vanatori si zona Fortuna,ca cei din Micalaca (purcariu,este deja arestat)iar numele enumerate mai sus de „realitate” sunt mai mult decat ce trebuie,acolo la cei enumerati de „relitate”,tepele,inselaciunile,bataile,cutitele,sunt ca la ele acasa,dar mai asteptam sa se faca greseli din partea alora.Fiecare cu ce poate,altii mai mult altii mai putin.

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Uitai numele:edi conan,fratii capriceanu,vesa,doli,flavius costea si locotenentii (radu,boti,mihai flutur zis mikele),cristi costea si locotentii(fratele lui luci,mreana alexandru,dascalu marius,purcariu,calin stoian zis sarlot),doru dolga si locotentul beni,apoi cipri si restul de la ruleta,ei sunt mandria orasului,poate mi-au scapat cativa dar speram sa ii prindeti dumneavostra si da intradevar trupa de la 5 colturi care acum sa injumatatit ,BRAVO!

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Ati enumerat toate gunoaiele aradului,de la atrium mall ati uitat de gicone violatorul care da bani pe camata pentru Dolga si sugacii lui Dolga (Iorga Sorin zis Uskatu Gurzau Ciprian zis Cipri Blondu) Achim F zis Bizo ce talhareste oamenii in Franta la alba neagra …Rusineeee La puscarie cu ei

   +11 voturi
   +1
   -1
   • Nu mai ziceți ce nu cunoașteți eu chiar îi văd zilnic pe acești oameni…Nu e adevărat nimic din ceea ce zice un panarama de om… Aici la casino sunt camere de filmat în întregul Malll există camere de supraveghere… Eu nu am văzut nici un act de tâlhărie sau alte chestii de genul…. Deci aberații… Si încă ceva oamenii sunt jucători nu tâlhari… Dar mai există o vorbă!! tâlhării acuză pe tâlhari. :)))

    --11 voturi
    +1
    -1
    • Tâlhării îi acuză pe alții ca sunt tâlhari…. Mai există o vorbă uitați-vă la voi apoi comentați despre alții…( Cine acuză se acuză!!!) Mergeți la Doamna Vrabie Maria sa va ajute cu probleme voastre psihice. :))) Este cel mai bun medic specialist în psihiatrie. 😉

     --7 voturi
     +1
     -1
      • Eu nu fac absolut nimic nu susțin pe nimeni spun exact ceea ce vad. 🙂 Oamenii nu talharesc…!!! :))) Poate sa ma urmărească cat vor le dau voie și în casă dar ți-am zis anonim scuturat ce ești… Poate ești unul care făceai belele și ai vrut sai tragi în belele tale asa cum ai menționat mai devreme ca ești… Tu ești un tâlhar și un jaf… Asta cred eu de anonimii ăștia. :))) Sa vină si să mă verifice cat vor… Sunt corect îmi vad de treaba… Iar dacă te ți ca ști de ce nu acționezi altfel mister Zoro (Zero). :))) Ști ce cred eu ca ești unul din aceeia care se plictisesc… Arată-mi un act, gest sau orice altceva legat de ceea ce zici și ma retrag…. Dar ști care e faza? Ești un om periculos de care se feresc și oamenii legii. :)))) Treaba ta dar nu e bine sa vorbești de cineva de care nici măcar nu ești aproape de adevăr. :))) Adevărul e că tu faci belele și arunci vina pe alții. 🙁 Asta e cel mai trist. 🙁

       +11 voturi
       +1
       -1
  4. Niciodata Dolga nu va infunda puscaria,este si va fi un SIFON,leaga si te leaga,pe langa el isi face ce are de facut,un lingau cu cei de la metalcomp la fel ca restu ce s-au lipit de ei si inainte ii BARFEAU,acum sunt slugi si buni,ca au bani,toata lumea stie de Dolga dar e tot afara,si Dolga cumpara de la ei,despre ce vorbim?iar asa cu timpul,toti se vor intalni cu nenea UTU acolo.

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. voi .astia care comentati si aduceti tot felul de acuzatii , de ce o faceti sub forma unui nume fals ? Aveti ceva de spus ? Spuneti-o . daca stam sa o luam pe alta parte sunteti niste inculti , invidia va roade pana peste cap ! Vorbiti mult si prost . pana sa se intample aceasta nenorocire . De ce ati tacut ma ? De ce nu ati scos din voi atat de multa prostie ? Va plictisiti in fata computerului .. Dumnezeu e singurul care va face dreptate ! Lasati vorbele ..sunteti bolnavi psihici!!!!

   +11 voturi
   +1
   -1
  6. ati cam evitat subiectul,nu are nici o legatura aia cu asstia,aici se vorbeste de acest fozi,nu de batausi,tepari,cutitasi sau alte animale,bravo politie romane ca iau pus cu botul pe labe,ce ne enumerati voi aici,numele alora,au alta speta de”afacere” probsbil,dar vor fi si ei prinsi daca calca stramb.

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Nu murim de ciuda… noi astia saraci oameni cu salarii medii si mici.. care lucreaza cinstit si isi vad de treaba platim taxe si impozite de ne doare capu si taieri din salariu.. voi astia smardoii faceti mii de euro si nu platiti nimic si va mai legati si de oamenii de rand. Asta ii adevaru !!..sunt curios daca vreun smardoi are curaj sa ceara taxa de recuperare la o persoana care are permis de port arma si o poarta la el :)) sa vedem care pe care .. glontz cu glontz

    +1 voturi
    +1
    -1
  7. Eu cred într-un legiuitor… Și ști ce îți doresc coscovele? :))) Asa să-ți dea după cum ai dreptate iar dacă nu ai tot așa să-ți întoarcă. 😉 fiecare sa primească după cum merita. 😉 Eu zic sa nu te bata Dumnezeu… Dar vezi ca la atrium umbla și oamenii legii și oamenii buni și poate și din familia ta….Dacă ai ceva personal cu ei de ce nu îi cauți persoanal? 😉 Ai grijă să nu te bata Dumnezeu. 😉 Ști ce primesc acești oameni de la natura? Exact ceea ce dau. 🙂 O viata cat mai frumoasa îți doresc. 🙂

   +2 voturi
   +1
   -1
  8. dar de Alex Vid (Alex Box),de ce nu se spune ca si-a turnat,sifonat,4 prieteni si el a scapat!!!de ce nu se spune cum Andreea lui cea Negruta e in Anglia la sauna!de ce nu spuene-ti si de el ca si-a reluat activitatile in ale stupefiantelor sifonand 4 prieteni!!!!!!

   +8 voturi
   +1
   -1
  9. Intradevar s-a intamplat inevitabilul,l-ati arestat pe Fozy,dar acum sa nu il uitam si pe domnul Topa,proaspat iesit afara si dornic de traficul cu droguri si mare mafie in spate si tatuajele ce il reperiznta pe el ca om,pozele pot fi vazute clar pe facebook,de unde atat opulenta pe ala,cand tocmai ce a iesit din puscarie?astptam sa-l bagati din nou,de data asta cu 20 de ani!

   +2 voturi
   +1
   -1
  10. Datorita acestor oamnei de elita,gen Doly si Flavius,Alin Iovanut se va incurca si va intra in niste probleme GRATIS,duse de insasi astia enumerati,i-au spalat atat de bine creireul cu vrobe dulci si cu o manipulare incat va face si el o greseala,cum poti sa fi milionar si sa sta de vb cu asa oameni cand aia CLAR de aia il iubesc atat de mult ca doar are bani si asa prn el isi pot face marsaviile mai departe,ce are nevoie Alin de asa oameni langa el care il ling atta d ebine sa nu moara de foame,sau a uitat cul il vorbeau?Sa nu mai spunem de sefu lingau Malita :)))) ala este primul cu limba si se crede mafiot si tot spatele e asigurat,normla de alin,nu stiu cum poate sa tina asa oameni,apropo MALITA iti mai amintesti cum il vorbeai pe Alin la ceva gagica din Italia c,care vb acum 3 luni?:))) cine stie poate sunt frate.so lu fata ;)Ai uitt cum te laudai aiurea si raeam si eu si ea de tine cat esti de beep :)))

   +3 voturi
   +1
   -1
  11. La mulți interlopi înainte spre pușcărie ! Felicitări procurorilor, felicitări judecătorilor, felicitări polițiștilor. Faceți curățenie și aveți sânge în instalație. Numai așa îi veți pune cu botul pe labe. Altfel, dacă slăbiți lațul, vă vor îngenunchea ei pe voi.

   +7 voturi
   +1
   -1
  12. toti sunteti niste gunoaie si niste beeep! care stati toata ziua in fata calculatorului pt k sunteti niste inhibati si homosexuali care nu aveti toata ziua ce sa faceti decat sa va bagati nasul in problemele si discutiile altora pe care nici nu ii cunoasteti.va e ciuda k altii pot si voi sunteti niste ratati.

   +1 voturi
   +1
   -1
  13. auzi ca mafioti,interlopi,o adunatura de sifonari care acuza pe altii ca ar fi,dar ei la prima strigare,cer cate un pix pt fiecare:) hai sa nu vb cuvinte mari cu oameni mici,cat despre blonda de la shimb,da fura tt ce poate din magazine :))) asa cevaaaaaa,cum sa furi chiloti cu 5 lei?cam iti dai seama ce igiena are d-soara daca fura chiloti din Berska :)))) macar lu cealalta ii cumpara itlienii :)))

   +4 voturi
   +1
   -1
  14. Saracii de voi….traiti-va viata voastra si nu mai fiti curiosi de altii….aaaa sau am uitat….nu aveti o viata…. cumparati-va una :))) Chiar nimeni nu este curios de parerea voastra … Cainii latra, ursul trece…

   +1 voturi
   +1
   -1
  15. Nu o mai jigniți pe Moni !!!! Daca micuța care ii facea bani l-a lasat e rândul cucoanei asteia sa facă . Acum fiecare cum poate : fosta lui nevasta cum a putut , cealaltă la fel cum a putut si ea si draga noastră Moni sa stea numai cu cracii in sus ?! Nu merge

   +4 voturi
   +1
   -1
  16. a vazuto cineva pe roscata aia lu costea cum conduce?:)))) mereu disperata de viata si cu tigara in gura si mereu agitata.ea lucreaza cu o cunostinta dea mea in germania si fazele care le face aia acolo si cum ii pronunta lui numele si cum el a duso acolo,lar putea baga oricand la bulau.

   0 voturi
   +1
   -1
  17. Deci au ajuns sifonarii Aradului sa se dea imprimire unul pe celălalt ce cârnați de oamenii.alex vid ce se caca pe el cand umbla a ajuns cel mai mare sifonar,cum poate sa mai stea lumea cu asa rahati .auzi ca Alex box ce nu se poate caca de foame de unde a apărut acest rahat cu ochi ?nu il toarnă nimeni pe Alex box cacat ca el o turnat prea mulți . La pârnaie cu sifoanele

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.